Λαμία: «Ράγισε» η καρδιά της όταν το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό

Τι είναι το σύνδρομο «broken heart»

Λαμία: Ράγισε Η Καρδιά Της Επειδή Της Παίρνουν Το Σπίτι

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία μιας 56χρονης γυναίκας από τη Λαμία, η οποία κατέρρευσε όταν το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό. Η καρδιά της δεν άντεξε και «ράγισε», όταν έμαθε ότι της παίρνουν το σπίτι.

Συγκλονισμένη είναι η Λαμία με την είδηση ότι μια γυναίκα «λύγισε», όταν κλήθηκε να αδειάσει το σπίτι της γιατί θα έβγαινε σε πληστηριασμό. 

Σύμφωνα με το lamiareport, το σπίτι αποτελεί πρώτη κατοικία και εκεί η γυναίκα φιλοξενεί τον γιο της με τη σύζυγό του και το μωράκι τους. 

Όταν έμαθε ότι θα τους το πάρουν, η καρδιά της δεν άντεξε και φέρεται να έπαθε το σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς» (broken heart). Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ. 

Η υπόθεση για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της εκδικάζεται στις 13/1/23. «Εάν δικαιωθούμε στο δικαστήριο θα πρέπει να επιστρέψουμε σπίτι μας. Και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε όλοι, αφού η σύζυγός μου είναι διασωληνωμένη στη ΜΕΘ», είπε στο τοπικό μέσο ο σύζυγος της 56χρονης.

Τι είναι το σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς»

Το σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς (broken heart syndrome ή αλλιώς Takotsubo syndrome)  που ονομάζεται επίσης μυοκαρδιοπάθεια λόγω στρες, ή μυοκαρδιοπάθεια Takotsubo, μπορεί να προσβάλλει κάποιον, ακόμα κι αν είναι υγιής.

Εκδηλώνεται με ξαφνικό, έντονο πόνο στο στήθος (η αντίδραση σε ένα κύμα ορμονών λόγω στρες) που μπορεί να προκληθεί από ένα συναισθηματικά στρεσογόνο γεγονός. 

Αυτό θα μπορούσε να είναι:

  • θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου
  • χωρισμός
  • αίσθημα προδοσίας
  • ερωτική απόρριψη

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να το βιώσουν.

Στο σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς, ένα μέρος της καρδιάς μεγεθύνεται προσωρινά και δεν αντλεί καλά το αίμα, ενώ το υπόλοιπο της καρδιάς λειτουργεί κανονικά ή με ακόμη πιο δυνατές συσπάσεις. Οι ερευνητές μόλις τώρα αρχίζουν να μαθαίνουν τις αιτίες και πώς να διαγνώσουν το εν λόγω σύνδρομο και να το αντιμετωπίσουν.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο μπορεί να διαγνωστεί λανθασμένα ως έμφραγμα, επειδή τα συμπτώματα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι παρόμοια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top