Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε το τραύμα»

Τι κατέθεσε αστυνομικός μάρτυρας στη δολοφονία

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε το τραύμα»
Η Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο - Φωτογραφία Eurokinissi (ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Δυο αστυνομικοί, οι οποίοι βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος κατά τη διάρκεια ή μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα κατέθεσαν στο δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο ένας από αυτούς ήταν ο αστυνομικός ο οποίος έφτασε πρώτος κοντά στον Παύλο Φύσσα και το θύμα του έδειξε το δολοφόνο του.

Ο μάρτυρας ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας.

Προκλητικός ξανά ο Πλεύρης: «Έτσι χαιρετάμε όσοι πιστεύουμε στον Μεταξά»

«Λάβαμε σήμα με μεταβούμε στην καφετέρια Κοράλλι διότι υπήρχαν 50 άτομα μαυροντυμένα με ρόπαλα. Όταν φτάσαμε στο σημείο είδαμε μια ομάδα 20 με 30 ατόμων οι οποίοι ήταν μαυροντυμένοι. Εκεί κάποιος που δήλωσε αστυνομικός είπε στον επικεφαλής της ομάδας του, ότι κάποιοι αναρχικοί διαπληκτίστηκαν με Χρυσαυγίτες και ‘εντάξει έληξε’» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας πήγε στην  ομάδα των συγκεντρωμένων και τους ζήτησε να διαλυθούν. «Δεν μου έδωσε κανείς σημασία» είπε ο αστυνομικός.

Όταν η ομάδα άρχισε να τρέχει τους ακολούθησε με συνάδελφο του πεζή. 

Μάγδα Φύσσα: «Προσπάθησα να τον ζεστάνω για να σηκωθεί»

«Στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 62 είδαμε πλήθος συγκεντρωμένο. Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4- 5 άτομα. Πάω να χειροπεδήσω. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από τον Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, προς το αυτοκίνητο του. Ο Φυσσάς προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας  τότε σήκωσε την μπλούζα και μου δείχνει το τραύμα μου λέει " Όχι εμένα, αυτός με μαχαίρωσε". Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι  που είχε πετάξει το Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο οποίος όπως είπε όταν έφθασε στο σημείο με το περιπολικό, «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σάλος με ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη

«Είδα πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά» είπε ο μάρτυρας.

Ο αστυνομικός είπε ότι ο ίδιος αρχικά εξέλαβε πως η συμπλοκή ήταν οπαδικού τύπου λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα που είχε προηγηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top