Δίκη Χρυσής Αυγής: Σάλος με ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη

Πανδαιμόνιο στη δικαστική αίθουσα

Ένταση σημειώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής όπου ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, χαιρέτησε ναζιστικά.

Μάγδα Φύσσα: «Προσπάθησα να τον ζεστάνω για να σηκωθεί»

Η Μάγδα Φύσσα, αφηγούμενη τις δυσκολίες που έχει περάσει η ίδια και οι υπόλοιποι συγγενείς του Παύλου Φύσσα τα προηγούμενα χρόνια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης της δολοφονίας, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη και τότε εκείνος χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο.

Σάλος με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη να χαιρετά ναζιστικά

Είπε στην κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Αμέσως στην αίθουσα ξέσπασαν χειροκροτήματα με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.

Μάγδα Φύσσα: «9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου τίποτα δεν έχει αλλάξει»

Τότε ο Κ. Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετήσετε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» είπε η κ. Φύσσα με τον δικηγόρο -αντί άλλης απάντησης- να υψώνει το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό και να επικρατεί πανδαιμόνιο.

«Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε για τόσα εγκλήματα;» φώναξαν οι παρευρισκόμενοι με τη διαδικασία να διακόπτεται για λίγο εν μέσω αντιναζιστικών συνθημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας μεταφέρει όλο το παρασκήνιο της δίκης, τα όσα συνέβησαν στη δικαστική αίθουσα και δεν κατέγραψαν κάμερες και φωτογράφοι - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top