Θεσσαλονίκη: Καθηγητής κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

«Μας ρωτούσε για τα προσωπικά μας και μας άγγιζε»

Καθηγητής Κατηγορείται Για Σεξουαλική Παρενόχληση Μαθητριών

Καθηγητής Γυμνασίου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι ακατάλληλες σε μαθήτριες και οι άσεμνες χειρονομίες που καταγγέλλουν μαθήτριες.

Το αδίκημα που αποδίδεται στον 65χρονο καθηγητή γυμνασίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι αυτό της κατάχρησης ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικων μαθητριών του.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις εννέα μαθητριών γυμνασίου, στις οποίες ο 65χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα».

Είχε προηγηθεί αναφορά των γονιών τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., όπου οι καταγγέλλουσες έφηβες (ηλικίας τότε 14 με 15 ετών) εξετάστηκαν, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Θεσσαλονίκη: «Μας άγγιζε» - Τι ισχυρίζεται ο καθηγητής

Στις καταθέσεις τους φαίνεται να κατήγγειλαν -μεταξύ άλλων- ότι ο καθηγητής τους απηύθυνε ερωτήσεις για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες, καθώς επίσης ότι προέβη σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα και σε γυμνά μέρη στην κοιλιακή χώρα.

Οι καταγγελίες αφορούσαν το περσινό σχολικό έτος (2021-22) και ειδικότερα το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Όταν αυτές έγιναν γνωστές προκλήθηκε αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος και μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη.

«Είμαι μπερδεμένη, δεν μπορώ να αμφισβητήσω τις φίλες μου, αλλά από την άλλη ο καθηγητής δε μου είχε δώσει τέτοια δικαιώματα», ανέφερε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας μαθήτρια, όχι καταγγέλλουσα, που κλήθηκε να εξεταστεί ως μάρτυρας. 

Από την πλευρά του, ο 65χρονος καθηγητής χαρακτηρίζει ψευδείς τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ισχυριζόμενος ότι στοχοποιήθηκε επειδή ήταν αντίθετος στις καταλήψεις που πραγματοποιούνταν στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι στη δίκη δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν οι καταγγέλλουσες, παρότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υπέβαλε σχετικό αίτημα, αλλά απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Αναμένεται να διαβαστούν στην εξέλιξη της δίκης, η οποία διεκόπη και θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top