Κακοκαιρία EVA: Πώς θα κινηθεί στην Αττική

Η ενημέρωση από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Θ. Κολυδά  στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star (5/11/2022) 

Η κακοκαιρία EVA αναμένεται να πλήξει την Αττική και τη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ώρες ενώ έχει ήδη φτάσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star η κακοκαιρία EVA θα «χτυπήσει» την Αττική κυρίως από τα ξημερώματα και μετά μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Συγκεκριμένα περίπου από τις 4-6 τα ξημερώματα μέχρι τις 4-6 το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες περίπου θα επηρεαστεί και η Θεσσαλονίκη.

Κακοκαιρία EVA: Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 9.000 κεραυνοί

Θα σημειωθεί συνεχόμενη βροχή και τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως τις πρωινές ώρες και το μεσημέρι προς απόγευμα.

Μετά τις 5-6 το απόγευμα θα μειωθούν οι βροχοπτώσεις.

Θα επηρεαστούν ιδιαίτερα περιοχές όπως ο Πειραιάς, η Γλυφάδα και γενικά οι νότιες και δυτικές περιοχές.

Από Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησαν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, για την εξέλιξή της έντονης κακοκαιρίας «EVA» που σταδιακά πλήττει από σήμερα το πρωί μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε: «Καλησπέρα σας από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η κακοκαιρία ΕVA βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί και σταδιακά επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας, με κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι η μεγάλη ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών και οι ισχυροί άνεμοι.

Ήδη από χθες το απόγευμα εκδόθηκαν δύο προειδοποιητικά μηνύματα από το 112, προς τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και της Μεσσηνίας, με ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Κακοκαιρία EVA: «Χτυπά» ήδη το Ιόνιο – Πώς θα εξελιχθεί 

Η ίδια ισχυρή σύσταση απεστάλη με μήνυμα 112 πριν από λίγο και προς τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή μετεωρολόγων, εδώ, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε λίγη ώρα, αντίστοιχο μήνυμα 112 θα λάβουν και οι κάτοικοι της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία θα επηρεάσει το λεκανοπέδιο από αργά σήμερα το βράδυ έως νωρίς αύριο το απόγευμα.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας - δίπλα μου βρίσκεται ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος - έχουν τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Τονίζουμε ιδιαίτερα:

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν απολύτως λόγο.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση που θα έχουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top