Κακοκαιρία EVA: Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 9.000 κεραυνοί

Μήνυμα 112 για Αττική και Θεσσαλονίκη – Αποφύγετε τις μετακινήσεις

Κακοκαιρία EVA: η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών (Video από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star)   

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία EVA με σφοδρά καιρικά φαινόμενα να παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της χώρας. Στάλθηκε μήνυμα από το 112 για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 στους κατοίκους του Βόρειου και Νότιου Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας, της Μεσσηνίας και γενικότερα της Πελοποννήσου. Ακόμα μήνυμα από το 112 στάλθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει την Αττική από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Η κακοκαιρία EVA «χτύπησε» αρχικά την Κέρκυρα και θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου Πελάγους. Ήδη από το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς στη Δυτική Ελλάδα. Στην Κέρκυρα στην περιοχή της Γλυφάδας κεραυνός έπεσε σε μετασχηματιστή ξενοδοχείου και  ξέσπασε φωτιά.   

Τα πλοία παραμένουν δεμένα λόγω των θυελλωδών ανέμων στα νησιά του Ιονίου ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 9000 κεραυνοί.  

Στην Γαρίτσα οι κάτοικοι ενημέρωσαν το λιμενικό για ένα σκάφος ακυβέρνητο. Λόγω των θυελλωδών ανέμων έσπασαν οι κάβοι, παρασύρθηκε σε απόσταση 400 μέτρων και προσάραξε κοντά στα βράχια. 

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Ελλάδα live από το windy.com

Το μέτωπο της κακοκαιρίας που έχει μήκος 900 χιλιόμετρων, μέχρι το βράδυ, εκτός από τα νησιά του Ιονίου θα χτυπήσει τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. 

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησαν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, για την εξέλιξή της έντονης κακοκαιρίας «EVA» που σταδιακά πλήττει από σήμερα το πρωί μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε: «Καλησπέρα σας από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η κακοκαιρία ΕVA βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί και σταδιακά επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας, με κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι η μεγάλη ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών και οι ισχυροί άνεμοι.

Ήδη από χθες το απόγευμα εκδόθηκαν δύο προειδοποιητικά μηνύματα από το 112, προς τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και της Μεσσηνίας, με ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Κακοκαιρία EVA: «Χτυπά» ήδη το Ιόνιο – Πώς θα εξελιχθεί 

Η ίδια ισχυρή σύσταση απεστάλη με μήνυμα 112 πριν από λίγο και προς τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή μετεωρολόγων, εδώ, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε λίγη ώρα, αντίστοιχο μήνυμα 112 θα λάβουν και οι κάτοικοι της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία θα επηρεάσει το λεκανοπέδιο από αργά σήμερα το βράδυ έως νωρίς αύριο το απόγευμα.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας - δίπλα μου βρίσκεται ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος - έχουν τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Τονίζουμε ιδιαίτερα:

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν απολύτως λόγο.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση που θα έχουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top