Κακοκαιρία EVA: «Χτυπά» ήδη το Ιόνιο – Πώς θα εξελιχθεί 

Συναγερμός το Σαββατοκύριακο για έντονα καιρικά φαινόμενα  

Κακοκαιρία EVA:η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών (Video Star)   

Έφθασε ήδη στην Ελλάδα από την Ιταλία η κακοκαιρία EVA, η οποία «χτύπησε»αρχικά  την Κέρκυρα και θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου Πελάγους. Αυτή την ώρα η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρο σχεδόν το βόρειο Ιόνιο και εκτός από την Κέρκυρα επηρεάζει τη Λευκάδα και τη δυτική Κεφαλλονιά.    

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενώ στάλθηκε ήδη μήνυμα από το «112» της Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους Ιονίου και Ηπείρου 

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Ελλάδα live από το windy.com

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Κακοκαιρία «EVA»: 112 για Ιόνιο και Ήπειρο - «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα έχουν ως χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Κακοκαιρία EVA: Έντονες βροχοπτώσεις, φόβοι για πλημμύρες, συχνοί κεραυνοί

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 6/11/2022

Την Κυριακή προβλέπονται σε όλη της χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. 

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί, και στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top