Χαλάνδρι: «Είπε στην κόρη μας πως "με αυτό το όπλο θα σκοτώσω τον μπαμπά"»

Ξεκίνησε η δίκη της εικαστικού που πυροβόλησε οφθαλμίατρο

Τι είπε η εικαστικός μέσα από τη φυλακή στις Αλήθειες με τη Ζήνα

Ξεκίνησε σήμερα στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της εικαστικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον πρώην σύντροφό της και γνωστό οφθαλμίατρο μπροστά στα μάτια της κόρης τους τον περασμένο Νοέμβριο στο Χαλάνδρι.

Αφού απέρριψε διαδοχικά τους δύο συνηγόρους που της όρισε το δικαστήριο, η 49χρονη ζήτησε την εξαίρεση του εισαγγελέα, καθώς όπως είπε της θυμίζει έναν φίλο του θύματος, ενώ απείλησε ότι θα κάνει απεργία πείνας.

Η εικαστικός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη. 
 

Χαλάνδρι: Εξιτήριο για τον οφθαλμίατρο που πυροβολήθηκε από την εικαστικό

Η 49χρονη εικαστικός με καταγωγή από την Αλβανία αιτήθηκε την παρουσία του Αλβανού πρέσβη για να την υπερασπιστεί στη δίκη όμως το αίτημά της δεν έγινε δεκτό. 

Επιπλέον, η κατηγορούμενη αιτήθηκε την αλλαγή όλης της έδρας και το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει.

Μάλιστα απευθυνόμενη στον πρόεδρο του δικαστηρίου ζήτησε «αν γίνεται σας παρακαλώ οι διαδικασίες να γίνονται γρήγορα».

Η εικαστικός που βρισκόταν σε χρόνια δικαστική διαμάχη με τον γιατρό για την επιμέλεια του παιδιού τους ισχυρίζεται ότι ήταν σε άμυνα, ότι το όπλο το κρατούσε το θύμα και ότι όλα έγιναν στην προσπάθειά της να τον αφοπλίσει.

Χαλάνδρι: Προφυλακιστέα η 49χρονη εικαστικός που πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο

Συγκλονίζει η κατάθεση του θύματος

Ο οφθαλμίατρος ο οποίος υποβλήθηκε σε πολλαπλά χειρουργεία και πήρε εξιτήριο μετά από νοσηλεία 19 ημερών, υποστηρίζει ότι η κατηγορούμενη τον απειλούσε διαρκώς, τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του. Περιέγραψε στο δικαστήριο την ημέρα της επίθεσης.

Είπε πως το παιδί του «πίστευε ότι αν φέρει πετσέτες δεν θα πεθάνω. Ήρθε αστυνομία και ασθενοφόρο, με πήγαν στο Γεννηματά. Είχα τις αισθήσεις μου, καταλάβαινα τι γινόταν. Το χειρουργείο κράτησε οκτώ ώρες. ‘Έμεινα στην εντατική δέκα ημέρες. Η πρώτη σφαίρα με τρύπησε στο ζυγωματικό και η αριστερή πλευρά του προσώπου μου είναι παρατημένη. Η δεύτερη με χτύπησε κάτω από το θώρακα κοντά στο στήθος και η τρίτη στην κοιλιά χτύπησε την ουροδόχο κύστη και είναι ακόμα στον μηρό. Μας είχε πει το παιδί την πρώτη φορά ότι το όπλο είναι δώρο για τον θείο και ότι το όπλο είναι ψεύτικο. Τη δεύτερη φορά μας είπε ότι το όπλο ήταν ακόμα στο ντουλαπάκι και δεν το είχε δώσει στο θείο και την τρίτη φορά ήρθε έντρομη και μας είπε ότι η μαμά της είπε πως το όπλο είναι αληθινό και ότι με αυτό θα σκοτώσω τον μπαμπά

Χαλάνδρι: «Είχε δείξει στο παιδί το όπλο με το οποίο με πυροβόλησε»

«Τη μέρα της επίθεσης πήρα το παιδί μου από γνωστή κυρία γιατί καθυστέρησα να πάω στο σχολείο. Ήμουν στο αυτοκίνητο την είδα να περιμένει στη γκαραζόπορτα. Ανοίγω την πόρτα με το τηλεκοντρόλ η κατηγορουμένη ήρθε δίπλα και φώναζε στο παιδί να βγει έξω.
Βγήκαμε από το αυτοκίνητο και βγάζει ένα περίστροφο αλλά εγώ νόμιζα ότι ήταν ψεύτικο όταν όμως άκουσα τον πυροβολισμό και αισθάνθηκα μια φλόγα στο πρόσωπο μου αντιλήφθηκα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Πήγα προς το μέρος της για να σταματήσει να πυροβολεί και αισθάνθηκα ζαλάδα κ αδυναμία, πιάνει τη λαβή του περιστρόφου και αρχίζει να με χτυπάει στο κεφάλι».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top