Κολωνός: «Το παιδί γνωρίζει τι έχει συμβεί», λέει η ψυχολόγος της 12χρονης

Ο 53χρονος πήγε με 3.000 ευρώ στη φυλακή – Επίκεινται νέες συλλήψεις

53χρονος

Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, με την αστυνομία να βρίσκεται πολύ κοντά και σε νέες συλλήψεις. Καταλυτική θα είναι η τέταρτη κατά σειρά κατάθεση που αναμένεται να δώσει τις επόμενες μέρες η ανήλικη, ώστε να βγουν μετά τα εντάλματα. Την ίδια ώρα πληροφορίες έρχονται στο φως για την ανάρμοστη συμπεριφορά του 53χρονου μέσα στις φυλακές Γρεβενών. 

Κολωνός: Έρχονται νέες συλλήψεις

Η νέα κατάθεση της 12χρονης θα ανοίξει νέο κύκλο συλλήψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται τουλάχιστον επτά εντάλματα σύλληψης για άνδρες που βίασαν το παιδί και τους οποίους θα κληθεί να αναγνωρίσει μέσα από φωτογραφίες. 

Κολωνός: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ 45χρονος

Ανάμεσά τους θα είναι και κάποιοι από τους 13 που προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και παραδέχθηκαν ότι είχαν συνομιλήσει είτε μέσω της εφαρμογής, είτε τηλεφωνικά με την ανήλικη. 

Όλοι τους έχουν ισχυριστεί ότι απλά μίλησαν με το παιδί και δε βρέθηκαν ποτέ από κοντά, ωστόσο για δύο με τρία άτομα φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και σύντομα θα πάρουν τον δρόμο για τη φυλακή, όπως και οι υπόλοιποι. 

Κολωνός: Ο «οδοντίατρος» που συνομιλούσε με τη 12χρονη - Τα μηνύματα

Η ανακρίτρια περιμένει να ολοκληρωθεί η έρευνα από την αστυνομία και η πλήρης συλλογή των στοιχείων, ώστε να καταθέσει εκ νέου το παιδί παρουσία παιδοψυχολόγου. 

Κολωνός: Τι είπε η παιδοψυχολόγος που βρίσκεται στο πλευρό της 12χρονης

Αυτό που προέχει είναι η ψυχική ηρεμία της μικρής.

Η Κωνσταντίνα Κωστάκου, η παιδοψυχολόγος που παρακολουθεί τη 12χρονη μίλησε στο Live News, τονίζοντας ότι κάθε φορά που καταθέτει έχει να δώσει και κάτι καινούργιο στην έρευνα που διεξάγεται. 

«Ο χώρος που βρισκόμαστε τώρα είναι ο χώρος προετοιμασίας των ανηλίκων. Όταν ένα παιδί καταθέτει σημαίνει ότι ο ψυχολόγος έχει αξιολογήσει ότι είναι ένα παιδί που έχει απαρτιωμένη και αντιληπτική ικανότητα και μια ψυχική κατάσταση που το βοηθάει να μην καταρρεύσει στη διαδικασία που θα πρέπει να ανασύρει μνήμες. Καταρχάς τα περισσότερα παιδιά καταθέτουν μια φορά. Όταν μιλάμε για παραπάνω από μία καταθέσεις, μιλάμε για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Ένα παιδί που ξέρει ότι έρχεται να καταθέσει είναι ένα παιδί που γνωρίζει ότι έχουν συμβεί τραυματικά γεγονότα στη ζωή του. Η 12χρονη έχει εξαιρετική σχέση με εμάς, δε θα απαντήσω άλλα πράγματα γιατί θέλω να διατηρήσω αυτή τη σχέση. Δε θέλω να κλονίσω την εμπιστοσύνη που έχει», τόνισε η Αστυνόμος Β’ Ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Η παιδοψυχολόγος θα είναι εκείνη που θα επεξεργαστεί τόσο τις ερωτήσεις της ανακρίτριας όσο κι αυτές των δικηγόρων των κατηγορουμένων, ώστε η 12χρονη να έχει τη λιγότερη δυνατή ψυχολογική πίεση.

Κολωνός: Άλλαξε κελί ο 53χρονος- Μπηκε στη φυλακή με 3.000 ευρώ

Όπως έγινε γνωστό από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 53χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε κι εξέδιδε τη 12χρονη στον Κολωνό μεταφέρθηκε πριν δύο ημέρες σε άλλο κελί στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται. 

Αρχικά είχε γίνει γνωστό, ότι ο λόγος ήταν… χωροταξικός, καθώς στο κελί, όπου κρατείται δε χωράνε όλοι οι κρατούμενοι και κοιμάται στο πάτωμα. 

Ωστόσο, υπάρχουν και πληροφορίες ότι ο 53χρονος είχε προκλητική συμπεριφορά μέσα στις φυλακές. Φέρεται να το έπαιζε… παράγοντας, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκρατουμένων του. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι όταν μπήκε στη φυλακή είχε πάνω του 3.000 ευρώ. 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρήκαν τα χρήματα, του τα πήραν και του έδωσαν μάρκες για να καλύπτει τις ανάγκες του. Αποφασίστηκε επίσης να τον αλλάξουν κελί και να μεταφερθεί σε κάποιο που κρατείται ένας χαμηλών τόνων κρατούμενος για να αποφεύγονται οι εντάσεις. 

Κολωνός: Μαζί με τη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα θα προαυλίζεται η μητέρα της 12χρονης

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισε ότι η μητέρα της 12χρονης θα προαυλίζεται μαζί με τη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα. Θα είναι μόνες τους στο προαύλιο. 

Κολωνός: Αίτημα για αποφυλάκιση κατέθεσε η μητέρα της 12χρονης

Μητέρα 12χρονης

Η μητέρα της 12χρονης θα προαυλίζεται από τη Δευτέρα μαζί με τη μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα - Intimenews

Κρίθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος να το προαυλίζονται από κοινού, κάτι που θα ξεκινήσει από Δευτέρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top