ΑΠΘ: Πτώση 19χρονου φοιτητή - «Πάγωσα όταν το έμαθα»

Συγκλονίζει καθηγητής του 19χρονου

Από θαύμα σώθηκε ο φοιτητής - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star (18/10/22)

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου ο 19χρονος φοιτητής που έπεσε από παράθυρο του ΑΠΘ την περασμένη εβδομάδα.

ΑΠΘ: Πολυτραυματίας ο 19χρονος φοιτητής που έπεσε από το κτίριο

Ο νεαρός φοιτητής της Νομικής Σχολής που είναι πολυτραυματίας υποβάλλεται συνεχώς σε χειρουργεία και σύμφωνα με τους γιατρούς ζει από θαύμα.

Διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον φοιτητή που έπεσε από τον 2ο όροφο του ΑΠΘ

Σοκ από την πτώση του νεαρού φοιτητή στο ΑΠΘ. Στο σημείο είχαν σπεύσει διασώστες του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες / Φωτογραφία 902.gr

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει καθηγητής του 19χρονου: «Είναι ένας ήρωας!»

Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση καθηγητή της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ο οποίος σκιαγραφεί με τα καλύτερα λόγια το προφίλ του 19χρονου.

Όταν έμαθε ποιος ήταν ο φοιτητής που έπεσε από το παράθυρο του κτιρίου, πραγματικά «πάγωσε». Κι αυτό διότι ο 19χρονος δεν είναι μόνο αριστούχος φοιτητής αλλά υπόδειγμα «αξιοπρέπειας, προσήνειας, μεθοδικότητας, συνέπειας».

ΑΠΘ: Κάταγμα σε καρπό και πόδι υπέστη ο 19χρονος που έπεσε από το παράθυρο

Πρόκειται για «ένα παιδί που διψά για γνώση και μάθηση» -συνέχισε ο καθηγητής του - και γι' αυτό «δεν το είχε σε τίποτα να καθίσει ακόμα και στο πεζούλι του παραθύρου, για να παρακολουθήσει το μάθημα, όταν δεν έβρισκε άλλον χώρο στην αίθουσα».

Κατόρθωσε μάλιστα να πάρει «Άριστα 10» σε ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της Νομικής.

Ο ίδιος αποκάλυψε όμως και κάτι άλλο μέσα από την ανάρτησή του.

Ο νεαρός είχε χάσει τον πατέρα του από κορωνοϊό την περίοδο που έδινε πανελλήνιες. Πάρα ταύτα έπρεπε να βάλει τα δυνατά του, για να περάσει στη Σχολή που πάντα ονειρευόταν και τα κατάφερε. «Είναι ένας ήρωας!» έγραψε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του.

Ολόκληρη η συγκλονιστική ανάρτηση του καθηγητή του 19χρονου:

«Μια κλήση από έναν άγνωστο αριθμό εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο κινητό μου: "Καλημέρα σας κύριε Παυλόπουλε, είμαι η αδερφή του [...], του φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο της Νομικής". Πάγωσα μόλις άκουσα για ποιο άτομο πρόκειται. Το παιδί αυτό, κατά το περασμένο εαρινό εξάμηνο, ήταν στο Τμήμα μου στο μάθημα του Γενικού Διοικητικού Δικαίου. Είχα πραγματικά την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του: Υπόδειγμα αξιοπρέπειας, προσήνειας, μεθοδικότητας, συνέπειας. Παρέδωσε ένα αρτιότατο γραπτό, λαμβάνοντας “Άριστα 10” σε ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της Νομικής.

Αυτός είναι ο φοιτητής μας, κύριοι: ένα παιδί που διψά για γνώση και μάθηση και γι' αυτό δεν το έχει σε τίποτα να καθίσει ακόμα και στο πεζούλι του παραθύρου, για να παρακολουθήσει το μάθημα του, όταν δεν βρίσκει άλλον χώρο στην αίθουσα. Είναι ο ευσυνείδητος, ο φιλότιμος, ο φίλεργος νέος νομικός ΚΑΙ ΟΧΙ ο (δήθεν) αφηρημένος και όσα άλλα ιταμά διακινούνται (ή διαχέονται) στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, προκειμένου να εξωραΐσουν την ακηδία που καθημερινά βιώνουν οι φοιτητές. Είναι, όμως και κάτι άλλο στα δικά μου μάτια... Είναι ένας ήρωας! Ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό, όταν έδινε πανελλήνιες και πάρα ταύτα έπρεπε να βάλει τα δυνατά του, για να περάσει στη Σχολή που πάντα ονειρευόταν και τώρα η μοίρα τού χτυπάει την πόρτα με μια ακόμα δοκιμασία...

Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και τόσο καλή όσο παρουσιάζεται. Κάποιοι έχουν τους δικούς τους λόγους να παρουσιάζουν το θέμα σαν να έπεσε γάτα από τον τρίτο όροφο και όχι άνθρωπος! Είναι ακόμα στη φάση του κινδύνου, όχι της ανάρρωσης. Υποβλήθηκε σε αξονική εξέταση [διότι δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί (μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο!!!), επίκεινται χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για το ήπαρ του.
Για τον αγώνα που δίνει, μια είναι η δέσμευση, που θέλω να φτάσει στα αυτιά του με τον τρόπο αυτόν και ξέρω ότι συνέχει όλους τους συμφοιτητές του:
Στη δοκιμασία αυτή, για οποιοδήποτε θέμα (νομικό, φοιτητικό, υγείας) αντιμετωπίζεις, ΓΙΩΡΓΟ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top