Καβάλα: «Ήμουν έγκυος και σήκωνα 20 κιλά ζωοτροφές. Γέννησα πρόωρα»

Τι είχε καταθέσει η άτυχη Άννα για τον σύντροφό της

Λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία της ίδιας και του δέκα μηνών μωρού της, η 31χρονη Άννα από την Καβάλα είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που ζούσε δίπλα στον 57χρονο κτηνοτρόφο. 

Καβάλα: Τα τελευταία λόγια του δράστη - «Εδώ τελειώνει η αγάπη μας»

Σε ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει, ανέφερε πως είχε ξοδέψει όλες τις οικονομίες της για να βοηθήσει τον πρώην σύντροφό της, ενώ εκείνος την εκμεταλλευόταν για να τον βοηθά στις κτηνοτροφικές εργασίες του και ήταν παγερά αδιάφορος απέναντί της, ακόμα κι όταν ήταν έγκυος. 

Η 31χρονη και ο 57χρονος στην Καβάλα

Η 31χρονη είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του 57χρονου, καταγγέλλοντας ότι την εκμεταλλευόταν και την απειλούσε

Όπως αποκάλυψε ο Alpha, η 31χρονη μετά τη γέννηση του μωρού της κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ζήσει άλλο μαζί με τον πατέρα του παιδιού της. 

Καβάλα: «Του έδωσα όλα μου τα χρήματα και με είχε για βοηθό στα ζώα»

«Τον Ιανουάριο του 2018 συνάψαμε σχέση και από τον Ιούλιο του 2018 εγκαταστάθηκα στη Λεκάνη Καβάλας, όπου και συγκατοικήσαμε. Όταν ήρθα στη Λεκάνη, είχα μαζί μου 5.000 ευρώ που είχα αποκομίσει από την εργασία μου ως γραφίστρια, χωρίς κανένα άλλο εισόδημα. Η οικία του 56χρονου, όπου διαμέναμε, ήταν σε άθλια κατάσταση και αφιέρωσα χρόνο, κόπο και χρήματα για να την καταστήσω όσο τον δυνατόν κατάλληλη για τη διαβίωση μας», ανέφερε στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

σπίτι έγκλημα Καβάλα

Το σπίτι, όπου έμενε η 31χρονη με τον 57χρονο κτηνοτρόφο στην Καβάλα - GRTimes.gr

Καβάλα: «Αν δε γυρίσω σε μία ώρα, έλα να με πάρεις» - Φοβόταν η Άννα

Όπως υποστήριζε η αρχική συμφωνία ήταν να συνεχίσει εκείνη την εργασία της μέσω διαδικτύου, από την οποία αμειβόταν ικανοποιητικά. Ο 57χρονος, όμως, είχε άλλα σχέδια. 

Άννα Καβάλα

Όπως ανέφερε στα ασφαλιστικά μέτρα, την ανάγκαζε να εργάζεται στα ζώα του και να παρατήσει τη δική της δουλειά

«Επέμενε να τον ακολουθώ στις στάνες και να εκτελώ χρέη βοηθού του στις κτηνοτροφικές του εργασίες, καθόσον κατέχει 1.000 κατσίκια και δεν είχε κανένα άτομο ως προσωπικό. Λόγω της επιμονής του αυτής, τελικά επέτυχε να αφιερωθώ στην κτηνοτροφία και φυσικά σχεδόν να αφήσω την εργασία μου, με συνέπεια να χάσω πολλούς πελάτες μου, καθόσον ήταν ανέφικτο να ανταποκριθώ στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, λόγω έλλειψης χρόνου», ανέφερε η 31χρονη στα ασφαλιστικά μέτρα.

Καβάλα: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν γεννήθηκε το παιδί»

Όπως λέει, η συμβίωσή της με τον 57χρονο κτηνοτρόφο ήταν εξαιρετικά οδυνηρή. 

Ο 57χρονος κτηνοτρόφος στην Καβάλοα

Η 31χρονη υποστήριζε ότι ο κτηνοτρόφος ήταν σκληρός και αδιάφορος απέναντί της

«Από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο που γεννάνε τα κατσίκια, βρισκόμασταν στο βουνό από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ, και με πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνια, βροχές, παγετός) για να τον βοηθώ, καθώς δεν είχε άλλους εργάτες, παρά μόνο εμένα.

Στις ελάχιστες ώρες που δεν είχαμε υποχρεώσεις στις στάνες, εγώ ασχολούμουν με την περιποίηση του σπιτιού. Όλον τον χρόνο μου, τον αφιέρωνα στην κτηνοτροφική μονάδα, ώστε να τον βοηθήσω με την εργασία μου να ανταποκριθεί στις οικονομικές δυσκολίες του, ενώ δεν είχα εικόνα των οικονομικών του συναλλαγών.

Η συμβίωση μας ήταν ελεύθερη, χωρίς γάμο και σύμφωνο συμβίωσης. Χαρακτηριστικό της πλήρους αδιαφορίας του για μένα είναι το ότι για τέσσερα συνεχή έτη δεν μου έδωσε ούτε ένα ευρώ για τις προσωπικές μου ανάγκες ή για τις ανάγκες συντήρησης του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να δαπανήσω τις 5.000 ευρώ που είχα μαζί μου και χρειάστηκε να χρεωθώ ακόμη 4.500 ευρώ από υπεραναλήψεις στις κάρτες μου.

Όπως ήταν εύλογο, οι οικονομικές δυσκολίες έφεραν προβλήματα στη σχέση μας, καθώς αδυνατούσε κι αρνούταν να καταλάβει τις ανάγκες μου ως συντρόφου του και τον ενδιέφερε μόνο να του παρέχω βοήθεια στα ζώα, κάτι που εγώ ήδη έκανα από κατανόηση για τα οικονομικά προβλήματά του, ενώ όταν εισέπραττε τις κρατικές επιδοτήσεις για τα κατσίκια δύο φορές τον χρόνο, δε μου έδινε ούτε ένα ευρώ, καθώς όπως μου έλεγε πήγαιναν στα χρέη του», συνέχιζε η 31χρονη στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Καβάλα: Ξεσπά η μάνα της 31χρονης - «Η κόρη μου τον πλήρωνε και τον τάιζε»

Καβάλα: «Με ανάγκαζε να σηκώνω ζωοτροφές 20 κιλών όσο ήμουν έγκυος»

Το ίδιο σκληρός ήταν κι όταν η Άννα έμεινε έγκυος, με την ίδια να αναφέρει πως όταν το έμαθε ήταν αρκετά αρνητικός. 

Κτηνοτρόφος Καβάλα

Ακόμα κι όταν η 31χρονη ήταν έγκυος, ο 57χρονος την ανάγκαζε να εργάζεται υπό σκληρές συνθήκες στα ζώα του

«Μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης μου, εργαζόμουν σκληρά, μεταφέροντας ζωοτροφές με βάρος 20 κιλών σε κουβάδες και αυτό γινόταν κατόπιν συνεχών πιέσεων εκ μέρους του, που αδιαφορούσε παντελώς για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας μου. Λόγω των αντίξοων συνθηκών που βίωσα, γέννησα έξι εβδομάδες νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο τοκετού, ένα υγιέστατο αγοράκι, στο νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο ο 56χρονος αναγνώρισε.

Παρά αυτά, οι καθημερινές υποχρεώσεις και το πρόγραμμα συνεχίζονταν κανονικά. Κουβαλώντας μαζί μου το νεογέννητο, τον βοηθούσα στο τάισμα, άρμεγμα, κτλ με αποτέλεσμα να μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ασχοληθώ με το νεογέννητο παιδί μου», υποστήριζε η άτυχη γυναίκα.

Καβάλα: Σκότωσε πρώτα το βρέφος για να το δει νεκρό η μάνα του

Καβάλα: «Με έδιωξε από το σπίτι και μετά απειλούσε να μας σκοτώσει»

Η κατάσταση έγινε αφόρητη για εκείνη κι επέφερε τη ρήξη στη σχέση τους. Του είπε πως πλέον έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στις ανάγκες του παιδιού τους, κάτι που τον εξόργισε, με αποτέλεσμα να τη διώξει από το σπίτι, δίνοντάς της περιθώριο πέντε ημερών για να φύγει. 

Καβάλα: «Αν πάρεις το παιδί θα σας σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω»

θύμα δολοφονίας Καβάλα

Όταν η Άννα είπε στον σύντροφό της ότι πρέπει να φροντίσει το μωρό τους, εκείνος την έδιωξε από το σπίτι

«Οι εντάσεις, οι φιλονικίες και οι απειλές εκ μέρους του έγιναν καθημερινές όχι επειδή του έλειπε το μωρό ή εγώ, αλλά επειδή έχασε τον μοναδικό βοηθό του, καθόσον ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντί μου ήταν αυταρχικός, με πλήρη έλλειψη τρυφερότητας στο πρόσωπό μου, αφού στην ουσία με χρησιμοποιούσε ως βοηθό του.

Έφτασε μάλιστα στο έσχατο σημείο να μου πει πως έπρεπε να πνίξει εμένα και το μωρό και μετά να αυτοκτονήσει. Όπως ήταν φυσικό, αυτό μου προξένησε ιδιαίτερο φόβο κι ανησυχία, καθόσον γνωρίζω πως έχει στην κατοχή του κυνηγετική καραμπίνα», κατέληγε η 31χρονη στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top