Καβάλα: «Αν πάρεις το παιδί θα σας σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω»

Έκανε πράξη την απειλή του

Νέες λεπτομέρειες έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεκάνη Καβάλας. Ένας 56χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε με μονόκαννη καραμπίνα την πρώην σύντροφό του και το μόλις δέκα μηνών μωρό τους και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. 

δολοφονία Καβάλα

Ο δράστης φαίνεται πως είχε σχεδιάσει το φρικτό έγκλημα και μάλιστα είχε απειλήσει την 31χρονη ότι το τέλος θα είναι κακό αν αποφασίσει να πάρει το μωρό και να επιστρέψει στη Γερμανία. 

καβάλα έγκλημα

Η 31χρονη που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στην Καβάλα

«Αν πάρεις το παιδί, θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω το μωρό και θα αυτοκτονήσω», της είχε πει πριν από μερικούς μήνες, όπως είπε στο star.gr και στον Ανέστη Συμεωνίδη, ο δικηγόρος του θύματος, Μάρκος Αποστολίδης.

μαντρί δολοφονία Καβάλα

Καβάλα - μαντρί δολοφονία

γυναικοκτονία Καβάλα

Το μαντρί όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία στην Καβάλα 

«Απειλές υπήρχαν. Υπήρξε απειλή από μέρους του και μάλιστα την εκθέσαμε και στο δικαστήριο. Κατ' ιδιαν την είχε κάνει, όπως μου είχε πει η εντολέας μου, μέσα στο σπίτι και μπροστά στον παππού της. Όταν έγινε η διάσπαση στη σχέση τους στις αρχές Ιουλίου με την κοπέλα, την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, αν του πάρει το παιδί και πάει στη Γερμανία, θα σκοτώσει και το μωρό και θα αυτοκτονήσει... Δηλαδή κάτι που τελικά υλοποιήθηκε.

Αυτή η απειλή εκτοξεύτηκε λίγες ημέρες αφού είχαν χωρίσει. Μετά βέβαια υπήρξε μία βελτίωση στον τρόπο επαφής. Όπως σας είπα το παιδί το έβλεπε κανονικά και δεν το στερήθηκε ποτέ. Πρόκειται για τραγική ιστορία και δεν υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος να φτάσουμε ως εκεί. Εμείς θεωρώ ήμασταν και ιδιαιτέρως διαλλακτικοί, στο να τον βοηθούμε να βλέπει το παιδί. Δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση από μέρους μας η άρνηση ή κάποια δυσχέρεια στην επικοινωνία.», πρόσθεσε.

Η 31χρονη είχε επιστρέψει στο χωριό της μητέρας της πριν από έξι χρόνια. Το 2018 έκανε σχέση με τον 56χρονο και πριν λίγους μήνες γέννησε το μωρό της. Από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου όμως το ζευγάρι ήταν σε διάσταση, αλλά το κλίμα μεταξύ των δύο ήταν σχετικά ήρεμο. 

«Είχαν ένα μωρό περίπου 10 μηνών και ήμασταν στα δικαστήρια για να λύσουμε το θέμα της επιμέλειας και της επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο. Δεν είχαμε κάποιες ιδιαίτερες εντάσεις, ούτε κάποιους ιδιαίτερους διαξιφισμούς. Το δικαστήριο συνέβη την περασμένη Τρίτη. Περιμέναμε να βγει μία απόφαση η οποία με βάση την κρίση τη δικαστική, θα έδινε ή δεν θα έδινε την επιμέλεια ή την συνεπιμέλεια, ανάλογα με το πώς θα το έκρινε το δικαστήριο.

Ήταν πολύ νωρίς ακόμη για να βγει μία απόφαση, οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του άνθρωπου αυτού. Δηλαδή δεν βγήκε κάποια απόφαση που να τον αδίκησε ή να του στέρησε το παιδί του. Για όλα αυτά θα περιμέναμε να κριθούν δικαστικά, κάτι που δεν έγινε τελικά ή μάλλον δεν πρόλαβε να γίνει. Όπως σας είπα το παιδί το έβλεπε κανονικά και δεν το στερήθηκε ποτέ», είπε ο δικηγόρος. 

Η 31χρονη που δολοφονήθηκε στην Καβάλα

Ο δικηγόρος της 31χρονης αποκάλυψε πως ο 56χρονος είχε απειλήσει στο παρελθόν την πρώην σύντροφό του

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, η εντολέας του δεν είχε σκοπό να φύγει μόνιμα για τη Γερμανία.

«Το διαβεβαιώσαμε και αυτό κατατέθηκε στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Η εντολέας μου, έμενε στο σπίτι του παππού της, φιλοξενούμενη. Βέβαια είχε κάνει τη διαδικασία και είχε βρει, όπως μου είπε προχθές ένα μικρό σπιτάκι στο χωριό, στη Λεκάνη και να ζήσει εκεί με το μωρό. Κάτι που δείχνει βέβαια ότι δεν είχε καμία πρόθεση να φύγει οριστικά και αμετάκλητα στη Γερμανία. Αλλιώς θα το είχε πράξει νωρίτερα...», είπε ο κ. Αποστολίδης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η εντολέας του είχε μετά το χωρισμό της από τον κτηνοτρόφο, μία υποτυπώδη εργασία στο χωριό ως γραφίστρια, αναλαμβάνοντας κάποιες δουλειές εξ αποστάσεως, από κάποιους πελάτες που είχε στη Γερμανία.

Πολύ φτωχικά τα πράγματα...Ουσιαστικά την βοηθούσε η μητέρα της η οποία ζει στη Γερμανία. Όσο μπορούσε τη βοηθούσε και ο παππούς της.

Μια ακόμα τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι ότι το φονικό έγινε λίγες ώρες αφότου έφυγε από το χωριό η μητέρα της 31χρονης. Η γυναίκα μόλις είχε φτάσει στη Γερμανία, όταν την ειδοποίησαν για το κακό που είχε συμβεί. Σε κατάσταση σοκ, αναζήτησε εισιτήριο για την Ελλάδα και βρίσκεται καθ’ οδόν για την Καβάλα. 

«Με το που κατέβηκε από το αεροπλάνο, η γυναίκα ξαναμπήκε πίσω», σημείωσε ο δικηγόρος.

Καβάλα: Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Ο 56χρονος κάλεσε την πρώην σύντροφό του να πάει στο μαντρί που είχε μαζί με το παιδί. 

μαντρί Καβάλα

Ο 56χρονος παρέσυρε την 31χρονη πρώην σύντροφό του στο μαντρί που είχε στη Λεκάνη Καβάλας και τη σκότωσε - Proininews.gr

Κάποια στιγμή τηλεφώνησε σε έναν ξάδελφό του που έχει επίσης στάβλο εκεί κοντά και του ζήτησε επιτακτικά να πάει εκεί. Πλησιάζοντας το μαντρί ο ξάδελφος άκουσε τρεις πυροβολισμούς και φτάνοντας στο σημείο βρήκε νεκρούς τον 56χρονο, την πρώην σύντροφό του και το μωράκι τους. 

Ο δράστης και το θύμα δεν είχαν παντρευτεί, όμως ο 56χρονος είχε αναγνωρίσει το μωρό, το οποίο πριν ένα μήνα είχε βαφτιστεί και είχε πάρει το όνομα Στέλιος. 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top