Σεισμός στην Ηλεία - Αναστάτωση στους κατοίκους

Μεγέθους 4,1 Ρίχτερ - Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Σεισμός Τώρα Στην Ηλεία
Όλα όσα είπε ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας

Σεισμός τώρα στην Ηλεία. Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Ηλείας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός εντοπίστηκε 26 Χλμ. ΝΝΔ του Πύργου Ηλείας και είχε εστιακό βάθος 20 χλμ.

σεισμός τώρα Ηλεία

Από τη σεισμική δόνηση προκλήθηκε αναστάτωση στους κατοίκους της Ηλείας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.

Τι δήλωσε για τον σεισμό στην Ηλεία ο Ευθύμης Λέκκας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στο star.gr o Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας.

«Στον Κυπαρισσιακό κόλπο έχουμε από εχθές μία σεισμική δραστηριότητα η οποία κορυφώθηκε σήμερα με έναν σεισμό των 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, στον υποθαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νότια του Πύργου. Είναι μία δραστηριότητα που εντάσσεται μέσα στο σεισμικό πλαίσιο που υπάρχει για τη Δυτική Ελλάδα και τον Κυπαρισσιακό κόλπο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», είπε.

Έπεσαν βράχια στο Ναυάγιο μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ

Όπως πρόσθεσε, τέτοιες σειρές γεγονότων ουσιαστικά έχουν παρατηρηθεί αρκετές φορές στην ίδια την περιοχή, αλλά και ευρύτερα.

«Η δραστηριότητα αυτή προέρχεται από ένα χαρτογραφημένο ρήγμα διεύθυνσης ανατολής-δύσης, στον υποθαλάσσιο χώρο, που μπορεί να δώσει όλους αυτούς τους σεισμούς οι οποίοι εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή.

Ενδεχομένως αυτό το ρήγμα να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο είμαστε μέσα στον υποθαλάσσιο χώρο, χωρίς να υπάρχει θέμα ανησυχίας, καθώς οι κατοικημένες περιοχές είναι σε αρκετά μεγάλη απόσταση», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top