Έπεσαν βράχια στο Ναυάγιο μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Toν γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες με την κατολίσθηση βράχων στην πασίγνωστη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,4 Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός στο Ιόνιο - Ταρακουνήθηκαν Κεφαλονιά και Ζάκυνθος

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς και ταρακούνησε τα νησιά του Ιονίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 11,6 χλμ, 57 χλμ νοτιοδυτικά από το Ληξούρι.

σεισμός Κεφαλονιά - Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο, από τον σεισμό σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Το Λιμεναρχείο του νησιού απαγόρευσε προσωρινά την αποβίβαση επισκεπτών στην παραλία, όπως αναφέρει το imerazante.

Ανακοίνωση για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Τουρισμού, προγραμματισμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, με αντικείμενο την επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκ νέου σύσταση για αυστηρό έλεγχο της πρόσβασης των επισκεπτών μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες που έχουν καθοριστεί στη σχετική επιστημονική μελέτη με παράλληλη τήρηση του ανώτατου αριθμού επισκεπτών, έτσι ώστε οι λουόμενοι να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τα πρανή (βράχοι).

Αναμένονται οι αποφάσεις των συναρμόδιων Αρχών και της Πολιτικής Προστασίας για την επικαιροποίηση των μέτρων με στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών.

Σεισμός Ιόνιο: Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου τρεις ημέρες πριν τη δόνηση

Πριν από λίγες ημέρες, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη γνωστή παραλία της Ζακύνθου. Σε ανάρτησή του στο Facebook τόνιζε την επικινδυνότητα του συνωστισμού κάτω από τα βράχια, κάνοντας μάλιστα μια ζοφερή πρόβλεψη για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση ενός δυνατού σεισμού.

«Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!

Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς - μικρό ευτυχώς - κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.

Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία"», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σεισμός Ζάκυνθος - Κεφαλονιά: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ο σεισμός ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά δεν εμπνέει ανησυχία, όπως επισημαίνουν οι σεισμολόγοι.

«Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία με δεδομένο ότι η περιοχή του επικέντρου βρίσκεται στην πρώτη ζώνη σεισμικότηττας στην Ελλάδα» ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top