'Ενταση στην «πρεμιέρα» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές

Την πρώτη τους περιπολία πραγματοποίησαν οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Πανεπιστημιούπολη. Στην είσοδο, ωστόσο, τους υποδέχθηκε με συνθήματα ομάδα φοιτητών, και επικράτησε ένταση.

'Ενταση στην «πρεμιέρα» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί έκαναν την περιπολία τους στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην είσοδο της Ούλοφ Πάλμε.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ξεκινούν περιπολίες στα ΑΕΙ οι ΟΠΠΙ  

'Ενταση στην «πρεμιέρα» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Ωστόσο, κι ενώ αρχικώς τα πνεύματα ήταν ήρεμα, λίγο μετά τις 7 το βράδυ, φοιτητές που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ήρθαν αντιμέτωποι με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και επικράτησε ένταση. Άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες και μπουκάλια.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών και την αποτροπή της παραβατικότητας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ΟΠΠΙ, περισσότερο γνωστές σαν «Πανεπιστημιακή Αστυνομία», σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ ξεκίνησαν τις περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του Campus  της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

Όπως ανέφεραν,  η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο της πύλης της Πανεπιστημιούπολης και φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί στο ίδιο σημείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top