Αμετανόητος ο Μητροπολίτης Δωδώνης για τα περί βιασμού: Δεν αναθεωρώ

Ξεσπούν ο πατέρας της Τοπαλούδη και η μητέρα της Μυρτούς για τις δηλώσεις

Αμετανόητος έδειξε ο Μητροπολίτης Δωδώνης σχετικά με τις εξοργιστικές και προσβλητικές, για τα θύματα, χθεσινές δηλώσεις του για τον βιασμό.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων έσπευσε να «διορθώσει», λέγοντας, πως «ίσως να μην ήμουν εγώ ξεκάθαρος, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτές δεν υπονοούν ότι αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ, ούτε ο εκκλησιαστικός χώρος που εκπροσωπώ, το γεγονός του βιασμού ως κάτι λιγότερο από μια καταδικαστέα και τραυματική πράξη».

«Τα γυρίζει» ο Μητροπολίτης Δωδώνης: «Διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου»

«Προσπάθησα να διαχωρίσω τη σύλληψη με συναίνεση από την αποτρόπαια πράξη βιασμού, όπου εκεί δεν μιλάμε για «σύλληψη», με την έννοια που την αντιλαμβάνεται η εκκλησία μας και δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.

Σήμερα, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, παρουσιάστηκε αμετανόητος, δηλώνοντας πως ο ίδιος θα κρίνει εάν πρέπει να αναθεωρήσει και το πότε θα το κάνει.

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

«Σταματώ τις οποιαδήποτε δηλώσεις και οποιαδήποτε επαφή με οποιονδήποτε σταθμό. Τελείωσε», δήλωσε, μιλώντας στο Mega.

«Άλλα λέμε, άλλα μας ρωτάνε και άλλα παρουσιάζονται. Δεν με νοιάζει καθόλου. Έχω ζήσει μία ζωή με αμφισβήτηση. Δεν με νοιάζει τίποτα. Χαίρετε και αγαλιάσθε. Λοιπόν, εν πάση περίπτωση, αυτά που είπα, όποτε θεωρώ εγώ θα τα αναθεωρήσω, αν χρειάζεται να τα αναθεωρήσω», πρόσθεσε.

Απαντώντας, μάλιστα, σε ευθεία ερώτηση για το εάν αναθεωρεί, είπε: «Δεν αναθεωρώ. Aλλά σας λέω ότι με πήρανε τηλέφωνο για να μιλήσουμε για τους εξορκισμούς και ξεκινήσαμε να μιλάμε, αντί για εξορκισμούς, γι’ αυτό».

Ιερά Σύνοδος: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις του Μητροπολίτη

Τέλος, έδωσε τη δική του απάντηση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που καταδίκασε πολύ έντονα τις δηλώσεις του: «Εκείνη δεν προσβάλλει την Εκκλησία όταν λέει ότι ο καθένας μπορεί να πάρει άδεια, να μην παρακολουθεί τα θρησκευτικά. Ε;».

Ξεσπούν ο πατέρας της Τοπαλούδη και η μητέρα της Μυρτούς για τις δηλώσεις

Έντονη ήταν η αντίδραση γονέων, των οποίων τα παιδιά τους έχουν υποστεί βιασμό, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Χρυσόστομου. 

«Φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς που είμαστε σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση. Οργή και αγανάκτηση, γιατί πρέπει κάποιοι που έχουν κάποια αξιώματα, να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, για να μη προκαλούν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη που βιάστηκε και δολοφονήθηκε το 2018 στη Ρόδο.

H Ελένη Τοπαλούδη που βιάστηκε και δολοφονήθηκε το 2018 στη Ρόδο

H Ελένη Τοπαλούδη που βιάστηκε και δολοφονήθηκε το 2018 στη Ρόδο

Ελένη Τοπαλούδη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στους δολοφόνους και βιαστές

«Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία του παιδιού, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρης της οικογένειας. Ο βιασμός λοιπόν, θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία. Αυτά που εκφράζει ο συγκεκριμένος ιερέας αντικατοπτρίζουν απλά και μόνο τις δικές του και μόνο προσωπικές απόψεις. Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι εκπρόσωποι του Θεού εδώ στη γη. Δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο το Θεό», σημείωσε.


 
«Εγώ το μόνο που έχω να απαντήσω στον σεβασμιότατο, επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να σκέφτεται καλύτερα τις δηλώσεις του, ακριβώς γιατί κρίνεται, είναι να του υπενθυμίσω περιπτώσεις σαν τη Μυρτώ, που δεν είναι μία… Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και με αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερες και θα έλεγα ότι προκαλεί τη μήνη των ανθρώπων εναντίον της εκκλησίας. Γιατί αυτή τη στιγμή μιλάει ως μητροπολίτης, εκπροσωπεί την εκκλησία και είναι ντροπή!», είπε η Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτούς, που το 2012 βιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο σε ηλικία 15 ετών, με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη.

Μυρτώ της Πάρου: Δικαιώθηκε από το ΣΤΕ και θα λάβει αποζημίωση

H Μυρτώ, που το 2012 βιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο σε ηλικία 15 ετών

H Μυρτώ, που το 2012 βιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο σε ηλικία 15 ετών
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top