Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

Άμεση αντίδραση από υπουργούς της κυβέρνησης - Βέλη και από αντιπολίτευση

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξοργιστική δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τον βιασμό

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς, που έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στις εκτρώσεις, είπε ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

«Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού», έγραψε στο twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης δεν εκφράζει ούτε τις αξίες της κοινωνίας μας ούτε το δόγμα της πίστης μας. Τα θύματα της βίας, πόσω μάλλον του βιασμού, τα στηρίζουμε  απροϋπόθετα, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ξέφυγε ο Μητροπολίτης Δωδώνης: «Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση»

«Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Προσβάλλει συνολικά την κοινωνία και δε συνάδει με τη στάση της εκκλησίας, η οποία διαθέτει ακόμα και ειδικές δομές για να στηρίξει γυναίκες που είναι θύματα βιασμών, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας», δήλωσε, μιλώντας στον Σκάι.

«Απαράδεκτη και καταδικαστέα, όχι μόνο για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης, αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία» έγραψε στο twitter o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», έγραψε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Χωρίς πολλά λόγια η δήλωση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη πρέπει να αποσυρθεί και να ζητήσει συγγνώμη!», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Προς Σεβασμιότατο Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Δωδώνης: Ε όχι Σεβασμιότατε, γιατί αδικείτε τον εαυτό σας, αλλά κυρίως την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τέτοιου είδους δηλώσεις;!», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Καταδικάζουμε έμφυλες διακρίσεις και απόψεις που υποβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την οικογένεια. Η εκκλησία, όπως γνωρίζουμε, αποδίδει στη γυναίκα ισότιμη θέση με τον άνδρα και προωθεί μάλιστα δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων. Ο βιασμός είναι έγκλημα και ο βιαστής είναι εγκληματίας. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.

«Ντροπή και θυμός για τη λογική που καλύπτει τους βιαστές και επιτίθεται στα γυναικεία δικαιώματα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Oι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις αμβλώσεις αποτελούν επιστροφή στις πιο συντηρητικές απόψεις του παρελθόντος, επιστροφή στον Μεσαίωνα», ανέφερε – μεταξύ άλλων – η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top