Προσοχή: Έρχονται μπουρίνια με κεραυνούς μέχρι την Πέμπτη! 

Τι συνέστησε ο μετεωρολόγος Θ. Κολυδάς ώστε να αποφευχθούν νέες τραγωδίες

Ραγδαία μεταβολή του καιρού έρχεται τις επόμενες ημέρες, με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες με κεραυνούς,  όπως μετέδωσε ο μετεωρολόγος και διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ  Θοδωρής Κολυδάς στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star.

Καύσωνας: Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές από Κυριακή

Τα φαινόμενα ξεκινούν σήμερα, χωρίς να είναι ακόμη ιδιαίτερα έντονα, αλλά θα ενταθούν σταδιακά από αύριο και κυρίως από Τρίτη έως την Πέμπτη, με την ανησυχία να είναι έντονη για να μην επαναληφθούν τραγωδίες, όπως αυτή με τον ορειβάτη που έχασε τη ζωή του στη Δράμα.      

Νεκρός ορειβάτης στο Φαλακρό Δράμας από χτύπημα κεραυνού

«Αυτή την ώρα έχουμε μεμονωμένες καταιγίδες αλλά από τη Δευτέρα και ιδίως από Τρίτη και Πέμπτη οι καταιγίδες δε θα εκδηλώνονται μόνο το μεσημέρι αλλά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και το πρωί» τόνισε ο μετεωρολόγος. 

O ίδιος συνέστησε Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες,  ενώ όλοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ο κεραυνός δεν πέφτει σε ευθεία γραμμή. Συνέστησε να προσέχουν επίσης όσοι οδηγούν αυτοκίνητο κάμπριο, καθώς δεν τους προστατεύει από κεραυνούς, σε αντίθεση με τα «συμβατικά» αυτοκίνητα.                        
   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top