Λάρισα: 40χρονος με ευλογιά των πιθήκων μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Νοσηλεύεται στη μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε ο ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων / Βίντεο από το δελτίο του Star (23/7/22)
 

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στη μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται 40χρονος άνδρας που διαγνώστηκε θετικός στην ευλογιά των πιθήκων. Ο άνδρας προσήλθε την περασμένη Πέμπτη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με εξανθήματα που παρέπεμπαν στη νόσο.

Ευλογιά των πιθήκων: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξαν οι ΗΠΑ

Αμέσως του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις για διαπιστώθηκε πως νοσεί από την ευλογιά των πιθήκων. Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Ο άνδρας απομονώθηκε στον ειδικό θάλαμο και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων

Η κατάσταση της υγείας του 40χρονου κρίνεται ικανοποιητική σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr.

Επισημαίνεται πως είναι το δεύτερο κρούσμα στη Θεσσαλία που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς πριν ένα μήνα άλλος ένας άνδρας 32 ετών από την Μαγνησία είχε νοσηλευτεί στο ίδιο νοσοκομείο μόλις δέκα ημέρες και επέστρεψε στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα που είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένα ανέρχονται σε 39 βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ μέχρι και τις 4 Αυγούστου.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Ένας Έλληνας ηγείται της μάχης κατά της ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ

Τι γνωρίζουμε για την ευλογιά των πιθήκων

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής.

Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Τον Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 2 Αυγούστου 2022 καταγράφηκαν 15.926 κρούσματα της νόσου σε 38 διαφορετικές χώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top