Ένας Έλληνας ηγείται της μάχης κατά της ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ

Ποιος είναι ο γιατρός, Δημήτρης Δασκαλάκης

Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε ο ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων / Βίντεο από το δελτίο του Star (23/7/22)

Ένας Έλληνας επιστήμονας, ο Δημήτρης Δασκαλάκης, που διαπρέπει στις ΗΠΑ στον τομέα της υγείας διορίστηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν ως αναπληρωτής συντονιστής του ειδικού task force της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων.

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων

O δρ. Δημήτρης Δασκαλάκης (Demetre Daskalakis), που έχει διατελέσει διευθυντής του τμήματος πρόληψης HIV στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). 

Κύριος συντονιστής του Λευκού Οίκου για να ηγηθεί της απόκρισης στην ευλογιά των πιθήκων θα είναι ο Ρόμπερτ Φέντον, περιφερειακός διαχειριστής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA), ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στη μαζική εμβολιαστική προσπάθεια για την Covid-19 τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι δύο άνδρες θα συντονίσουν τη στρατηγική και τις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της νόσου, περιλαμβανομένης της αύξησης με δίκαιο τρόπο της διαθεσιμότητας των τεστ, των εμβολιασμών και των θεραπειών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Δημήτρης Δασκαλάκης

Ο γιατρός και λοιμωξιολόγος, Δημήτρης Δασκαλάκης - AP Photo/Seth Wenig

Δημήτρης Δασκαλάκης: Ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός που διαπρέπει στις ΗΠΑ

Ο Δημήτρης Δασκαλάκης είναι ομογενής από την Αμερική. Γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον και οι γονείς του είναι από την Ευρυτανία.  

Είναι γιατρός και λοιμωξιολόγος και ειδικεύεται στον HIV και στην καταπολέμηση του ιού με τη μέθοδο της πρόσληψης PreP. Εργάζεται ως αναπληρωτής επίτροπος για τον έλεγχο των λοιμώξεων στο Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης. 

Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μειώσει αισθητά τα κρούσματα HIV, ξεκινώντας κυρίως από ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου, όπως αυτή των ομοφυλοφίλων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top