Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 ημέρων - Ανησυχία για τη διασπορά στα παιδιά

Πολλά είναι τα παιδιά που νοσούν με κορωνοϊό - Τι λένε οι ειδικοί

Στη ΜΕΘ Νεογνών του γενικού νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένα βρέφος μόλις 5 ημέρων, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα γενική διασπορά του ιού στα παιδιά είναι υψηλή και προκαλεί ανησυχία.

Μυστήριο με τον θάνατο του βρέφους στα Γρεβενά - Δεν προέκυψε η αιτία

Σύμφωνα με το Flashnews.gr με Covid νοσεί και η μητέρα του. 

Κορωνοϊός: Γεμίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία - Πόσα παιδιά νοσηλεύονται

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του βρέφους θεωρείται καλή, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στην Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών.

Κορωνοϊός: 1/4 παιδιά εμφανίζει μακρόχρονα συμπτώματα - Ποια είναι

Αυτή την στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 3 παιδάκια θετικά στον Covid-19 στην κλινική Covid του νοσοκομείου.

Δείτε εδώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανησυχία από τη διασπορά του κορωνοϊού στα παιδιά - Τι λένει οι ειδικοί

Την ίδια ώρα, η γενική διασπορά του ιού στα παιδιά είναι υψηλή και προκαλεί ανησυχία.

Ανησυχία από την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά -Τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Σπύρος Μαζάνης

Στην covid παιδιατρική κλινική νοσηλεύονται τρία παιδιά, το μικρότερο 45 ημερών και το μεγαλύτερο 7,5 ετών. Ένα παιδάκι 10 μηνών μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για εξειδικευμένη παρακολούθηση από παιδονευρολόγο, καθώς έτσι έκριναν οι  ειδικοί γιατροί της παιδιατρικής κλινικής, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o διοικητής στο Νοσοκομείο Χανίων, Γιώργος Μπεας.

«Φέτος το καλοκαίρι λόγω της χαλαρότητας στην τήρηση των μέτρων νοσηλεύονται με κορωνοϊό πιο πολλά παιδιά απ΄ότι τον χειμώνα που λειτουργούσαν τα σχολεία. Στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 70 παιδιά είναι όμως πολύ περισσότερα γιατί μεγάλος αριθμός παιδιών με κορωνοϊό νοσηλεύεται και στις παιδιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων. Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη η κλινική με 8 παιδιά με κορωνοϊό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ΜΙχάλης Γιαννάκος.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι μόνοι αποτελεσματικοί τρόποι προστασίας είναι ο εμβολιασμός και η χρήση μάσκας όταν ο κόσμος γύρω μας είναι πολύς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top