Κορωνοϊός: Γεμίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία - Πόσα παιδιά νοσηλεύονται

Ξεκινά η διάθεση αντιικών φαρμάκων στα νησιά

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία γεμίζουν στις εφημερίες από παιδιά που νοσούν από κορωνοϊό - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες, εξαίρεση από όσους νοσούν δεν αποτελούν τα παιδιά, τα οποία έχουν κατακλύσει τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Κορωνοϊός: «Εκτόξευση» με πάνω από 25.000 νέα κρούσματα- Ο χάρτης διασποράς

Πονοκέφαλο εξακολουθεί να προκαλεί η έξαρση της πανδημίας στη χώρα, με τα παιδιατρικά νοσοκομεία να γεμίζουν στις εφημερίες από παιδιά που νοσούν από κορωνοϊό

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου στα λύματα - Πού αυξήθηκε 148%

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεια της Αττικής, το Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», νοσηλεύονται μέχρι τώρα 41 παιδιά που νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται πέντε παιδιά.

Ωστόσο, το καλό είναι ότι τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και νοσηλεύονται μόνο για δύο - τρεις ημέρες.

κορωνοϊός παιδιά

Κορωνοϊός: Ξεκινά η διάθεση αντιικών φαρμάκων στα νησιά

Το υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει τη διάθεση αντιικών φαρμάκων στα κέντρα Υγείας δημοφιλών νησιών που έχουν επιδημική έξαρση. 

Συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει από τη μια εκτέλεση συνταγών για αντιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ και από την άλλη αποστολή των ίδιων σκευασμάτων σε ορισμένα κέντρα υγείας σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση και επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο ανάμεσα στα οποία η Μύκονος, η Μήλος, η Ίος και η Πάτμος για την όσο το δυνατόν ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top