Σέρρες: Πυροσβέστης περιγράφει τον απεγκλωβισμό του φοιτητή από το ασανσέρ

«Μας είπε να τον βοηθήσουμε και πήγε μόνο ένας», λέει φίλος του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το ανατριχιαστικό δυστύχημα σε ασανσέρ στις Σέρρες που κόστισε τη ζωή σε έναν 26χρονο φοιτητή, όταν ένα ψυγείο τον καταπλάκωσε και τον τραυμάτισε θανάσιμα στην καρωτίδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άτυχος νέος ήθελε να μετακομίσει σε μονοκατοικία μαζί με τη σύντροφό του. Κατά τη διάρκεια της μετακόμισης ο 26χρονος μπήκε μόνος στο ασανσέρ, κρατώντας το ψυγείο και δυστυχώς από τις αναταράξεις του ανελκυστήρα το ψυγείο τον καταπλάκωσε, χτυπώντας τον στην καρωτίδα. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. 

Τον άτυχο νέο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών. Μεταφέρθηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σέρρες: Το ψυγείο «χτύπησε» την καρωτίδα του 26χρονου

Η περιγραφή του πυροσβέστη που τον απεγκλώβισε από το ασανσέρ 

Συγκλονίζει η περιγραφή του πυροσβέστη που απεγκλώβισε τον 26χρονο στην ΕΡΤ. «Δυστυχώς, όταν φτάσαμε στο σημείο βρήκαμε τον ανελκυστήρα μεταξύ του 1ου και του 2ου ορόφου και εντός του υπήρχε ένα άτομο, το οποίο μετέφερε οικιακή συσκευή, η οποία για κάποιο λόγο μετακινήθηκε προφανώς εντός του φρεατίου και ήρθε και στρίμωξε τον άνθρωπο που ήταν μέσα και του επέφερε θανάσιμο τραυματισμό».

Ο συνάδελφος του άτυχου 26χρονου Αντώνης δήλωσε: «Μας είχε ζητήσει να τον βοηθήσουμε στη μετακόμιση. Πήγε ένας συνάδελφος. Το παιδί ήταν από μέσα στο ασανσέρ και το ψυγείο τον χτύπησε στην καρωτίδα. Ο συνάδελφος μας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί ήταν κλειστή η πόρτα του ανελκυστήρα μέχρι να έρθουν οι πυροσβέστες. Δεν ξέρουμε τι έγινε. Τι να πεις. Η κακιά στιγμή. Kι εγώ τα έχω με τον εαυτό μου γιατί μας είπε να τον βοηθήσουμε και πήγε μόνο ένας. Ήταν πολύ καλό παιδί. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Επιπλέον συνάδελφος του 26χρονου μίλησε στο GRTimes.gr και ανέφερε πως «μόλις κατάφεραν να ξεκολλήσουν το ασανσέρ…είδαν μία μάζα και τα πάντα να τον έχουν περικυκλώσει».

Άνθρωπος που τον γνώριζε περιέγραψε πως ο άτυχος νέος «έψαχνε σχεδόν δύο χρόνια για να βρει το κατάλληλο σπίτι για να μετακομίσει και το ψυγείο ήταν από τα τελευταία πράγματα που είχε να μεταφέρει. Το θέμα είναι πως δεν ήταν μεγάλο, δηλαδή είτε θα μπορούσε να το πάρει με το παιδί που πήγε να τον βοηθήσει και να το κατεβάσουν εύκολα από τις σκάλες είτε να το βάλει μόνο του στο ασανσέρ, δίχως να είναι εκείνος μέσα».

Σέρρες: Φρικτός θάνατος 26χρονου μέσα σε ανελκυστήρα

«Του είπαμε να το κάνει αύριο, για να έχουμε χρόνο, διότι είχαν μείνει λίγα πράγματα να μεταφέρει. Έτσι, συνεννοηθήκαμε πως θα την κάνουμε την επόμενη ημέρα. Όμως, στις 11:30 μ.μ. σχολούσε ένα από τα παιδιά που ήταν μαζί στη δουλειά και πήγε να τον βοηθήσει εν τέλει, ενώ στο σημείο βρισκόταν και η κοπέλα του.

Μάλλον εκείνος ήταν πίσω από το καρότσι με το ψυγείο επάνω, με αποτέλεσμα μόλις πάτησε το κουμπί για να κατέβει, το μπροστινό μέρος του ψυγείου βρήκε στο κομμάτι που δεν υπήρχε πόρτα ασφαλείας και ουσιαστικά εκσφενδονίστηκε επάνω του. Από την πίεση ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος και εκεί κατάλαβαν πως κάτι είχε γίνει. Το ασανσέρ είχε κολλήσει, με αποτέλεσμα απευθείας να καλέσουν την Πυροσβεστική, ώστε να ανοίξουν άμεσα την πόρτα. Όμως, είχε φρακάρει και τους «πήρε» περίπου 30 λεπτά μέχρι να τον απεγκλωβίσουν. Όταν το άνοιξαν όλα ήταν μία μάζα… ο 26χρονος ήταν ήδη αναίσθητος. Ουσιαστικά τον είχα περικυκλώσει όλα και ο καθρέφτης είχε γίνει θρύψαλα από τη πίεση», συμπληρώνει η ανώνυμη πηγή στο GRTimes.gr.

Ο 26χρονος ήταν από τη Χρυσούπολη Καβάλας και σπούδαζε στις Σέρρες ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν παράλληλα ως διανομέας.
Πραγματοποιούσε και κοινωνικό έργο στην πόλη των Σερρών, όπου βοηθούσε σχεδόν καθημερινά άπορους και φιλοξενούσε αδέσποτα ζώα στο σπίτι του, μέχρι να τους βρει ένα πιο ασφαλές σημείο για να διαμείνουν.

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα ο αδερφός του και ο πατέρας του, οι οποίοι μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. 

Τέλος, η κηδεία αναμένεται να τελεστεί στην Χρυσούπολη, ωστόσο πρώτα θα μεταφερθεί η σορός του νεαρού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ώστε να εξεταστεί και να βγει το τελικό πόρισμα ως προς τα αίτια θανάτου του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top