Σίφνος: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα ως αιτία θανάτου του 23χρονου»

Οι εξηγήσεις του Γρηγόρη Λέων για τον ξαφνικό θάνατο του φοιτητή

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν αν τελικά ο θάνατος του 23χρονου φοιτητή στη Σίφνο συνδέεται με τον κορωνοϊό, ο ιατροδικαστής Γρήγόρης Λέων εξηγεί πώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. 

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο του φοιτητή. 

Σίφνος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 23χρονου φοιτητή

Όπως εξήγησε, παρά το γεγονός ότι η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, τα ευρήματα αυτά δεν οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα για τον θάνατο του νεαρού. 

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, η ισχαιμία του μυοκαρδίου και το πνευμονικό οίδημα είναι δύο έννοιες γενικές, επομένως πρέπει να διερευνηθεί ο μηχανισμός πίσω από αυτές. 

Σίφνος: Μυστήριο με τον θάνατο του 23χρονου – Ήταν θετικός στον κορωνοϊό

«Μέχρι στιγμής τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε ο κορωνοϊός, στον οποίο ο άτυχος φοιτητής ήταν θετικός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων. 

Ο κορωνοϊός, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι δυνατόν να προκαλέσει θρομβώσεις των στεφανιαίων αγγείων και να οδηγήσει σε έμφραγμα, δηλαδή ισχαιμία, που με τη σειρά της να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα. 

Σίφνος: 22χρονος φοιτητής ξεψύχησε λίγα λεπτά αφού βγήκε από τη θάλασσα

Αυτό, όμως, το σενάριο, μένει να επαληθευτεί από τις εργαστηριακές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν σε έναν μήνα. 

Πάντως ισχαιμία και πνευμονικό οίδημα μπορούν να προκληθούν και από παθολογικά ή και άλλα αίτια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top