Επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες σε τρένο που ακινητοποιήθηκε

Βίντεο ντοκουμέντο του STAR - Απίστευτη ταλαιπωρία με ουρλιαχτά κι ένταση

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Λευκού Βέλους» που ακινητοποιήθηκε λόγω διακοπής ρεύματος - Βίντεο από κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Ώρες ταλαιπωρίας άνευ προηγουμένου βίωσαν επιβάτες του «Λευκού Βέλους», το οποίο ακινητοποιήθηκε -νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης- στη Δεκελεία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκατοντάδες επιβάτες, λόγω διακοπών ρεύματος που σημειώθηκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αττικής. Πρόκειται για το τρένο που κάνει την απόσταση Λάρισα - Αθήνα σε 2,5 ώρες.

Θήβα: Τρένο παρέσυρε και ακρωτηρίασε 45χρονο

Το αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το STAR κι ο δημοσιογράφος Άρης Λαμπος καταδεικνύει την ενταση μεσα στα τρενα. Μεσα απο τα ακινητοποιημενα βαγονια αποτυπωνεται η ταλαιπωρια και ο εκνευρισμος των εκνευρισμένων επιβατών μεσα στο σκοταδι, καθώς ειχε διακοπει η ηλεκτροδοτηση. Η αμαξοστοιχία με προορισμό τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, ακινητοποιήθηκε, στις 18:00, στο σταθμό της Δεκελείας, λίγα χιλιόμετρα μετά την Αθήνα. Λίγη ώρα αργότερα ακινητοποιήθηκε, λόγω διακοπής ρεύματος, και το συμβατικό τρένο που προοριζόταν να εξυπηρετήσει τους επιβάτες του «Βέλους».

 


Μοναστηράκι: Εξάχρονο κοριτσάκι έπεσε στις ράγες του τρένου

Σε συνθήκες αφόρητης ζέστης, καθώς ο κλιματισμός δε λειτουργούσε και χωρίς να έχουν επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, οι επιβάτες ανέβηκαν το δικό τους Γολγοθά για αρκετές ώρες, όπως επισημαίνουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες. 

Σημειώνεται ότι το συμβατικό τρένο κατευθύνθηκε τελικά στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής, με τους επιβάτες να αποβιβάζονται και να παραμένουν εκεί χωρίς να ξέρουν  τι μέλει γενέσθαι. 

Τραγωδία στη Λάρισα: Ένας νεκρός από σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο

Η απίστευτηταλαιπωρία όμως είχε συνέχεια, καθώς οι επιβάτες του «Λευκού Βέλους» ενημερώθηκαν ότι θα επιβιβάζονταν στο συμβατικό τρένο, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς το τρένο είχε «κολλήσει» στους Αγίους Αναργύρους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας τους ενημέρωσαν ότι θα τους παραλάμβαναν μισθωμένα ταξί που θα τους επέστρεφαν στην Αθήνα, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με επιβάτιδα, με αποτέλεσμα πολλοί να πληρώνουν ακριβά την επιστροφή στο σπίτι τους. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό και ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι δεν ευθύνεται για την ταλαιπωρία των επιβατών αφού η βλάβη αφορούσε τις υποδομές. Επιπροσθέτως, δεσμεύτηκε ότι έως τη 1 π. μ. και οι τελευταίοι επιβάτες θα είχαν φτάσει στον προορισμό τους, ενώ εξήγησε ότι το σύνολο των επιβατών αποζημιώθηκε μετά το συμβάν.

Εκτροχιασμός τρένου στο Ιράν - Τουλάχιστον 17 νεκροί και πολλοί τραυματίες

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μία διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα. Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς. Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει. Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Η εταιρεία ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι προβλήματα προκλήθηκαν και σε άλλα δρομολογία, όπως για παράδειγμα στο δρομολόγιο της Χαλκίδας, αλλά και τον Προαστιακό, που παρέμεινε εκτός λειτουργίας λίγη ώρα μετά τις 20:00, με την ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Αεροδρομίου να αποκαθίσταται στις 22.10.

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top