Κορωνοϊός: Τι είναι τα εμβόλια νέας γενιάς - Θα είναι έτοιμα το φθινόπωρο;

«Η λογική να βγει το καλό, το καινούργιο, δε βοηθάει σε κάτι»

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται εν μέσω καλοκαιριού, πολύς λόγος γίνεται για το νέο, πιο αποτελεσματικό εμβόλιο που θα προστατεύει από τις μεταλλάξεις. Ωστόσο, το ενισχυμένο αυτό εμβόλιο δεν προβλέπεται να έρθει τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός παραμένει παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το νέο, ενισχυμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναμέναμε να είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο και θα καλύπτει και τις νέες μεταλλάξεις. Σύμφωνα με τον καθηγητή Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, αυτό θα αργήσει να έρθει:

Δε θα υπάρχει καινούργιο εμβόλιο ούτε 1η Σεπτεμβρίου, ούτε 1η Οκτωβρίου. Μέσα με τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η Pfizer και αργότερα η Moderna.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από την ώρα που θα φτιαχτεί και θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, δεν μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι την ίδια μέρα. Η λογική λοιπόν να βγει το καλό, το καινούργιο, δε βοηθάει σε κάτι», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Σκάι.

Επίσημη οδηγία του ECDC: Ποιοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός: Τι είναι τα εμβόλια νέας γενιάς

Όπως εξήγησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πήγαμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό εμβόλιο πολύ γρήγορα, γιατί η επιστημονική κοινότητα επιχορηγήθηκε με τεράστια ποσά και από τις κυβερνήσεις και από φιλανθρωπικα ιδρύματα. 

Τώρα στις ΗΠΑ γίνεται μια πολύ μεγάλη κουβέντα για την επόμενη γενιά των εμβολίων, που θα είναι είτε εμβόλια τοπικά, στο ανώτερο αναπνευστικό, κυρίως εισπνεόμενα από τη μύτη, ώστε να κάνουν τοπική έντονη ανοσολογική απόκριση και να προστατεύουν από τη μόλυνση, όχι από τη νόσηση ή εμβόλια που θα είναι εναντίον των κομματιών του κορωνοϊού που δεν αλλάζουν, ώστε να μην κυνηγάμε συνέχεια τον κορωνοϊό που αλλάζει, αλλά να τον χτυπάμε στις σταθερές του επιλογές. 

«Και συζητιέται να δοθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ένα ποσό ανάλογο με αυτό που δόθηκε στην αρχή για τα εμβόλια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που ήδη τρέχει για αυτά τα εμβόλια», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top