Φωτιά στη Λέσβο: Κάηκαν σπίτια – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Το λιμενικό απεγκλώβισε 9 άτομα από παραλία

Στον οικισμό των Βατερών μπήκε η φωτιά, η οποία ξέσπασε περίπου στις 10 το πρωί στη Λέσβο. Κινείται πλέον προς Βρίσα ενώ έχουν καεί δύο σπίτια, μία αγροικία ενώ τουριστικές επιχειρήσεις έχουν υποστεί υλικές ζημιές. Κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν φόβοι ότι θα καούν και άλλα σπίτια, καθώς το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι ανεξέλεγκτο.

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά

Ο κύριος όγκος της πυρκαγιάς καίει στην περιοχή Καστρί σε δύσβατη δασική έκταση, αλλά οι φλόγες έχουν φτάσει σχεδόν μέχρι την παραλία. Αυτή τη στιγμή απειλούνται δύο οικισμοί: ο οικισμός Σταυρός, από τη μεριά των Βατερών, και η Βρίσα, λίγο πιο πάνω.

Έβρος: Πάνω από 300 πυροσβέστες στη μάχη – Πυκνοί καπνοί στην περιοχή

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Σινάνη, ο οποίος μίλησε στον Σκάι, σκάφος του Λιμενικού που περιπολεί στην περιοχή απεγκλώβισε 9 άτομα από παραλία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και Γάλλοι τουρίστες.

φωτιά στη Λέσβο

Ο κύριος όγκος της φωτιάς καίει στην περιοχή Καστρί σε δύσβατη δασική έκταση, αλλά οι φλόγες έχουν φτάσει σχεδόν μέχρι την παραλία / Πηγή φωτογραφίας: lesvosnews.net

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Βατερά προς Πολύχνιτο και έστειλε ο δήμος λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. 

Στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα Καναντέρ CL-415, δύο PZL, 81 πυροσβέστες με 19 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρα τμήματα 2 CL415, 3 TRACTORES και ένα Mi8. Συνδράμουν δυνάμεις του στρατού και υδροφόρες ΟΤΑ. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σε κοινή έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές μίλησαν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Βαγγέλης Γκουντούφα, Δασολόγος. 

Σημείωσαν πως αναφορικά με την δασική πυρκαγιά στην Π.Ε Λέσβου στην περιοχή Καστρί, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι εκδηλώθηκε στις 10.04 σήμερα το πρωί κι επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιχειρούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μεσαίου τύπου Mi8 το οποίο εδρεύει μονίμως και προληπτικά στην Λέσβο.

Στις 11.25 με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν όλοι οι κάτοικοι στην περιοχή Βατερά Λέσβου για την προληπτική απομάκρυνσή τους στην περιοχή Πολιχνίτο. Η επιχείρηση αυτή είναι σε εξέλιξη.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή των Βατερών στη Λέσβο, σε οδικό δίκτυο των περιοχών Αγιάσου – Πολιχνίτου – Βατερών, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top