Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά

Εστάλη μήνυμα εκκένωσης - «Θα καούν κι άλλα, έχει ισχυρό άνεμο»

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η πυρκαγιά στη Λέσβο, η οποία εκδηλώθηκε περίπου στις 10 το πρωί την περιοχή Ρογκάδα των Βατερών.

Οι φλόγες έχουν μπει ήδη στα πρώτα σπίτια και στις επιχειρήσεις στον οικισμό Βατερά, ο οποίος είχε εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους πριν από περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχουν καεί δυο σπίτια, ενώ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, επιβεβαίωσε πως έχει καεί και ένα κατάστημα εστίασης.

«Έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για την εκκένωση, έχουμε επιτάξει ΚΤΕΛ για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι με ασφάλεια. Με τη φορά που έχει τώρα ο άνεμος και με την εικόνα που έχω από το μέτωπο, θεωρώ απίθανο να μην καούν κι άλλες οικίες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρο, τα μέτωπα αρχικά ήταν δύο τα οποία ωστόσο στην πορεία ενώθηκαν και η φορά των ανέμων τα οδήγησε μέσα στον οικισμό των Βατερών. Η φωτιά έχει φτάσει μερικές δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα, με την πυροσβεστική και τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να βεβαιωθούν πως έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι.

Από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασε η φωτιά, έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν να ενισχύσουν το μέτωπο.

Έβρος: Σκληρή μάχη με τις φλόγες για να σωθεί το παρθένος δάσος

Φωτιά τώρα στη Λέσβο

Επιχειρούν ήδη από αέρος ένα ελικόπτερο Mi 8 και δύο PZL, ενώ δόθηκε εντολή για δύο Καναντέρ CL415 από Ελευσίνα και στα τρία Air-Tractors της Αγχιαλου. Παράλληλα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς έφτασαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού. «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια. Η εκκένωση συνεχίζεται», δήλωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος

Φωτιά στη Λέσβο

Οι άνεμοι κάνουν ιδιαίτερο δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης, με την πυρκαγιά να έχει δύο μέτωπα / Πηγή φωτογραφίας: lesvosnews.net

Καύσωνας: Πού προβλέπονται για σήμερα 40άρια

Λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών προς το Πολίχνιτο.

Τραγωδία στο Μάτι: Πέρασαν 4 χρόνια - Συγκλονιστικό αδημοσίευτο υλικό

Ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, πως η φωτιά είναι αρκετά ψιλά από το χωριό, μεταξύ Βατερών και Σταυρού αλλά καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή.

Στο σημείο σπεύδει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής ενώ ήδη στο σημείο έφτασε και κάνει ρίψεις νερού πυροσβεστικό αεροπλάνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top