Έβρος: Σκληρή μάχη με τις φλόγες για να σωθεί το παρθένος δάσος

Συγκλονιστικές εικόνες από τα ελικόπτερα του στρατού

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Σουφλί Έβρου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που το παρθένο δάσος της Δαδιάς.

Η φωτιά καίει ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου, με το πύρινο μέτωπο να έχει εξαπλωθεί λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων και των εναλλαγών στην κατεύθυνση του ανέμου.

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο - Καίγεται για δεύτερη μέρα το δάσος της Δαδιάς

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά η κατάσβεση είναι δύσκολη, καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης και η προσέγγιση στο σημείο είναι δύσκολη. 

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ανδρίτσαινα Ηλείας

Για την κατάσβεση τη πυρκαγιάς επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα.

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις δουλεύουν και 32 υλοτόμοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, διαπλατυνοντας ένα μονοπάτι από την περιοχή «Ταΐστρες» προς το δρόμο Δαδιάς - Λευκίμης.

Αυτοί κόβουν και από πίσω έρχονται μηχανήματα για να απομακρύνουν τα κομμένα. Επίσης θα διαπλατυνουν την περιμετρική έξω από το χωριό Δαδια, για κάθε ενδεχομενο. Άλλοι 10 υλοτομοι δούλευαν όλο το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Μεγάλη είναι και η συνδρομή των Ενόπλων δυνάμεων στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Ένοπλες Δυνάμεις ΄Έβρος

Φωτιά ΔαδιάΦωτιά Δαδιά

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά η κατάσβεση είναι δύσκολη, καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης / Eurokinissi

Από τη φωτιά αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αλεξανδρούπολη. Σε χειρότερη φυσικά κατάσταση βρίσκονται όλοι οι οικισμοί του δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η έκθεση στον καπνό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και επιδείνωση τυχόν αναπνευστικών και καρδιολογικών νοσημάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top