Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο - Καίγεται για δεύτερη μέρα το δάσος της Δαδιάς

Ενισχύονται συνέχεια οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο δάσος Δαδιάς στον Έβρο / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Εδώ και σχεδόν 24 ώρες μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης. Οι πυροσβέστες δίνουν από χθες μεγάλη μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες, που καίει το δάσος της Δαδιάς. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει η πυρκαγιά σε περιοχή Natura.

Φωτιά Έβρος: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Με νέα αύξηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που καίει από χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λύρας Σουφλίου και στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς. 

φωτιά Έβρος

φωτιά Δαδιά Έβρος

Συνεχόμενες ρίψεις νερού πραγματοποιούν 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο είναι στρατιωτικά, ενώ ισχυρές είναι και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και έχουν ενισχυθεί. Ακόμα, επιχειρούν 291 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

φωτιά Έβρος 3

Φωτιά Έβρος: Σε δύσβατο σημείο οι φλόγες - Δεν μπορούν να πάνε πυροσβέστες

Αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την ώρα η πυρκαγιά, ο εκτελών καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, Πέτρος Ανθόπουλος εξηγεί πως η πυρκαγιά, που ξεκίνησε την καταστροφική πορεία της ανατολικά πάνω από το φράγμα της Λύρας, κινείται πλέον δυτικά και εντός του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, όπου το ανάγλυφο παρουσιάζει πολύ έντονες κλίσεις και το έδαφος είναι βραχώδες

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθιστούν απαγορευτική για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις την προσέγγιση του πύρινου μετώπου και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων. 

φωτιά δάσος Δαδιάς Έβρος

φωτιά Έβρος 5

Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια δημιουργίας και διεύρυνσης των αντιπυρικών ζωνών με σκοπό την ανάσχεση της πορείας της πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top