Φωτιά Έβρος: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Ολονύχτια μάχη για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες, ώστε να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο φράγμα της Λύρας Σουφλίου στον Έβρο.  Ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ αν και η φωτιά είναι καθηλωμένη, και κινείται αργά, υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία. 

Με το πρώτο φως της μέρας οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και σηκώθηκαν και τα πρώτα εναέρια μέσα. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 291 πυροσβέστες και 65 οχήματα, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 CL415, 2 Tractores, ένα ΑΒ214, και ένα ΒΚ117 για συντονισμό. Τα 2 Mi8 ανεφοδιάζονται, ενώ αναμένονται 2 CL215 από Βόλο και 2 CL415 από Ελευσίνα. 

φωτιά στον Έβρο

Οι Πυροσβέστες αγωνίζονται να μην φτάσει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο - e-evros.gr

Σύμφωνα με τον Πέτρο Ανθόπουλο, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, τη νύχτα η φωτιά καθηλώθηκε λόγω των πολύ ασθενών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης έκανε δύσκολο το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται νοτιοδυτικά σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται τώρα στο να μην περάσει η φωτιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, αλλιώς θα μιλάμε για τεράστια οικολογική καταστροφή. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες στη δυτική και νότια πλευρά του μετώπου. 

αντιπυρικές ζώνες

Αντιπυρικές ζώνες έχουν δημιουργηθεί στη δυτική πλευρά του μετώπου της φωτιάς στον Έβρο -  e-evros.gr

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

ελικόπτερο κατάσβεση φωτιάς Έβρος\

Με το πρώτο φως της μέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα για να σβήσουν τη φωτιά στον Έβρο -  e-evros.gr

Δορυφορική εικόνα του METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στον Έβρο να έχει επεκταθεί σε μεγάλη απόσταση.

χάρτης καπνός

Εικόνα από δορυφόρο δείχνει την απόσταση που έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στον Έβρο

Σύμφωνα με το meteo.gr oι βορειοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα ο καπνός να μεταφερθεί πάνω από το Θρακικό πέλαγος και την Ίμβρο, διανύοντας απόσταση σχεδόν 120 χιλιομέτρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top