Έβρος: Πάνω από 300 πυροσβέστες στη μάχη – Πυκνοί καπνοί στην περιοχή

Σε πολλά σημεία δεν υπάρχει επίγεια πρόσβαση

Ακατάπαυστα δίνουν μάχη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να σβήσουν την καταστροφική πυρκαγιά στο οικοσύστημα της Δαδιάς του Έβρου, η οποία καίει για τρίτη ημέρα.

Το ανατολικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Βόρεια, βορειοδυτικά και δυτικά υπάρχουν μικρές και διάσπαρτες ενεργές εστίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι νοτιοδυτικά όπου συνεχίζει να καίει ένα μέτωπο με μεγάλη έκταση. Εκεί εστιάζουν πλέον την κύρια προσπάθεια με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Έβρος: Σκληρή μάχη με τις φλόγες για να σωθεί το παρθένος δάσος

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη μπήκαν 4 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα του στρατού. Σύμμαχος τους όπως όλα δείχνουν θα είναι και ο καιρός καθώς οι άνεμοι στην περιοχή έχουν κοπάσει και οι ριπές τους δεν ξεπερνούν τα 3 μποφόρ με αποτέλεσμα η εξάπλωση της φωτιάς να είναι πιο αργή.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν και σήμερα Σάββατο οι προσπάθειες της Περιφέρειας και του Στρατού με τα μηχανήματα και τα πεζοπόρα τμήματα να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά

Φωτιά Δαδιά Έβρου

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη μπήκαν 4 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα του στρατού / Πηγή φωτογραφίας: evros-news.gr

Όπως αναφέρει η «Φωνή της Ροδόπης», το πρόβλημα είναι ότι λόγω του παρθένου δάσους και των ειδικών μέτρων προστασίας που ισχύουν για τα σπάνια αρπακτικά πουλιά, δεν υπάρχουν σε κάποια σημεία δρόμοι πρόσβασης για τις επίγειες δυνάμεις και έτσι μόνο με εναέρια μέσα μπορεί να καταπολεμηθεί η φωτιά.

Φωτιά τώρα στα Γρεβενά: Στη μάχη και ενάερια μέσα

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις δουλεύουν και 32 υλοτόμοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, διαπλατύνοντας ένα μονοπάτι από την περιοχή Ταΐστρες προς το δρόμο Δαδιάς – Λευκίμης.

Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σε κοινή έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές μίλησαν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Βαγγέλης Γκουντούφα, Δασολόγος.

Για την πυρκαγιά στον Έβρο ο κ. Αρτοποιός τόνισε πως στη «δυτική και στη νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου της πυρκαγιάς επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή το πρόβλημα στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά από την Πέμπτη 21 Ιουλίου.»

Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικά δύσκολο περιστατικό πυρκαγιάς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εξελίσσεται στην καρδιά του Έβρου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top