Κρήτη: Πώς σώθηκε το 8χρονο αγόρι που έπαθε ανακοπή ενώ έπαιζε

Η περιγραφή της διασώστριας που κατέφτασε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ο 8χρονος από την Κρήτη, ο οποίος έπαθε ανακοπή την ώρα που έπαιζε. Αφενός ο νονός του γνώριζε ΚΑΡΠΑ και ξεκίνησε αμέσως μόλις το παιδί κατέρρευσε κι αφετέρου το ασθενοφόρο βρισκόταν στο σημείο μέσα σε τρία λεπτά.

Ωστόσο, η διασώστρια που κατέφτασε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επεσήμανε τους κινδύνους από το κακοσυντηρημένο οδικό δίκτυο στην Κρήτη σε μια ανάρτησή της στα social media.

Ηράκλειο: 8χρονος έπαθε ανακοπή την ώρα που έπαιζε

«Ο πιτσιρικάς δόξα το θεό όλα καλά! Λόγω του ότι το περιστατικό έχει πάρει θετικές διαστάσεις θεωρώ υποχρέωση μου να αναφέρω το παρακάτω:

1) ο νονός έκανε ΚΑΡΠΑ για 5 λεπτά … πολλά μπράβο του …
2)Πήγαμε σε 3 λεπτά .
3) στο 1 λεπτό το είχαμε βάλει στο φορείο ….(ήταν εύκολη πρόσβαση και ευχαριστώ πολύ τους οικείους του για την άψογη και ψύχραιμη συμπεριφορά τους)
4) Σε 3 λεπτά στο Κέντρο Υγείας με όλες τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες του δρόμου.
5) Σε 8 λεπτά οι τρεις ιατροί του Κ.Υ., το νοσηλευτικό προσωπικό ακόμα και το υπόλοιπο προσωπικό του Κ.Υ., οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, η τέλεια συνεργασία με το τηλ. κέντρο ΕΚΑΒ Ηρακλείου για τον συντονισμό μας (ένα μεγάλο ευχαριστώ) και ταυτόχρονα η τηλεφωνική επικοινωνία με παιδίατρους καθώς και τα ΤΕΠ παιδιατρικής Βενιζελείου για ενημέρωση και ετοιμότητα και για παν ενδεχόμενο παρόλο που έχουμε συνοδεία Ιατρό Κ.Υ. Μοιρών. Σ΄ ετοιμότητα και η Μονάδα του ΕΚΑΒ. Όλοι λοιπόν πέσαμε για την σωτηρία του πιτσιρικά»
, ανέφερε η διασώστρια.

Το οδικό δίκτυο όμως δε βοήθησε καθόλου τους γιατρούς και έθεσε σε κίνδυνο την επιχείρηση μεταφοράς του παιδιού στο νοσοκομείο. 

«Παραλαμβάνουμε. Όσο και να το πατήσεις το γκάζι κόβουμε στους Αγίους Δέκα. Χάνουμε χρόνο…. Α…..βρε καλώς τες τις στροφούλες. Η μητέρα ζαλίζετε, αλλά ο οδηγός δεν σταματάει, δεν πρέπει. Πρώτες βοήθειες, άνοιγμα παράθυρου. Καλώς ορίσατε στην Αγία Βαρβάρα. Προσπέραση έξω από την Πακρήτια με τράκτορα. Προχωράμε ακάθεκτοι όλοι οι ομάδα. Ο αέρας δυναμώνει, προσπαθείς να κρατήσεις τις ισορροπίες και αντιστάσεις (ατμοσφαιρικός αέρας – δύναμη αυτοκινήτου) κι αγώνας δρόμου στην Εθνική. Αποτέλεσμα 38 λεπτά έξω από τα ΤΕΠ τις παιδιατρικής Βενζελείου», συνέχισε η διασώστρια, περιγράφοντας το ράλι που έκανε το ασθενοφόρο για να καταφέρει να μεταφέρει το παιδί έγκαιρα στο νοσοκομείο. 

Η ίδια εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διάσωσης και μεταφέρει καθημερινά ασθενείς από κάθε γωνιά του νομού Ηρακλείου, παίζοντας η ίδια και το πλήρωμα των ασθενοφόρων τη ζωή τους κορώνα γράμματα λόγω της κακιάς συντήρησης του οδικού δικτύου. 

«Θα χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ό,τι και να κάνουν κάποιοι για να σώσουν μία ζωή, εάν δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση στα Κ.Υ. και στα νοσοκομεία δυστυχώς το αποτέλεσμα δε θα είναι αυτό που όλοι επιθυμούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Είμαστε απαράδεκτοι ν’ ανεχόμαστε όλα αυτά που μας λένε για τον δρόμο και μέχρι τώρα να μην υπάρχει καμία τιμωρία για κανέναν. Σε περιστατικό κρανιοεγκεφαλικό, 8 ετών, πήγαμε σε 18 λεπτά στο Βενιζέλειο από τον καινούργιο δρόμο. Συγχωρέστε για την συμπεριφορά μου και ότι χρησιμοποιώ αυτό το γεγονός για να επισημάνω σε πολλούς υπευθύνους ότι η κατάσταση είναι τραγική και παίζουν με την ανοχή μας. Ας γίνουν λοιπόν όλες οι νόμιμες δίκαιες διαδικασίες και αυξήστε το προσωπικό εργασίας για ένα γρήγορο και όμορφο αποτέλεσμα», σημείωσε μεταξύ άλλων και κατέληξε: 

«Δε γίνεται να μην μπορείτε να βρείτε εργατικό προσωπικό, μορφωμένο και μηχανικούς για να φτιάξουν το έργο. Όσο το τρενάρετε να είστε σίγουροι ότι πολύ πιθανόν θα χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, όποια προσπάθεια κι αν κάνει κάποιος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top