Έρχονται στην Ελλάδα τα ιπτάμενα ταξί!

Επανάσταση στον τομέα των μεταφορών

Έρχεται επανάσταση στον τομέα των μεταφορών καθώς θα αρχίσουν να λειτουργούν ως ταξί στην Ελλάδα αεροσκάφη που θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και έξι επιβάτες.

Η Orama Ventures LLC έχει ανακοινώσει ένα πρωτοποριακό εθνικό δίκτυο στην Ευρώπη με αφετηρία την Ελλάδα για την παροχή υπηρεσιών προηγμένης αεροκινητικότητας και το πρόγραμμα αναμένεται να έχει ξεκινήσει ως το 2026.
Τα αεροσκάφη eVTOL έχουν ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης, με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Δεν απαιτείται η ύπαρξη διαδρόμου προσγείωσης.

Γαλλία: Ιπτάμενα ταξί στον Σηκουάνα

Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και έξι επιβάτες ενώ έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων και ελάχιστα επίπεδα θορύβου.
Το κόστος δε ανά χιλιόμετρο είναι συγκρίσιμο με αυτό ενός ταξί.

Τα eVTOL θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται σε ειδικούς σταθμούς, τους Vertiport, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για να βρίσκονται σε αστικά κέντρα, είτε σε διαθέσιμους ανοιχτούς χώρους είτε σε κατάλληλα διαμορφωμένα δώματα κτιρίων καθώς και σε περιφερειακούς προορισμούς, στην ηπειρωτική και τη νησιωτική επικράτεια.

Αρχικά θα κατασκευαστούν σταθμοί Vertiport σε κεντρικά σημεία και προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περισσότερα από είκοσι περιφερειακά αστικά κέντρα και νησιά.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με διάφορους κρατικούς φορείς στην Ελλάδα ώστε η εταιρεία να προχωρήσει στην κατασκευή των πρώτων σταθμών μέσα στο 2023 και ενδεχομένως οι υπηρεσίες των ιπτάμενων ταξί να είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα έως το 2026.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top