Φωτιά στον Real Fm – Βρέθηκαν γκαζάκια στο κτίριο

Κινδύνευσε μια ηχολήπτρια

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις του Real Fm και της Real News. Βρέθηκαν γκαζάκια στο σημείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμπρηστική επίθεση.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm 97,8 και της εφημερίδας Real News στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3:00 το πρωί. Εκείνη την ώρα στο κτίριο βρισκόταν μια ηχολήπτρια, η οποία αντιλήφθηκε εγκαίρως τη φωτιά και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

φωτιά Real 1

Από τη φωτιά στον Real Fm υπέστησαν μεγάλες ζημιές

Στο σημείο έφτασαν αμέσως 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την εργαζόμενη και να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Η ηχολήπτρια μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο κι είναι καλά στην υγεία της. 

φωτιά Real 2

Βρέθηκαν γκαζάκια στην είσοδο του κτιρίου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν εκρήξεις, ενώ βρέθηκαν και τρία γκαζάκια έξω από την είσοδο του κτιρίου. Ο Μάνος Νιφλής, δημοσιογράφος του σταθμού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγω για εμπρηστική επίθεση.

φωτιά Real 3

Εκτιμάται ότι πρόκειται για εμπρηστική επίθεση

Το συμβάν σχολίασε με ανάρτησή του στα social media και ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…», έγραψε.

 


 

Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού, Γιώργος Χουδαλάκης, μιλώντας στο Open έκανε λόγο για στοχευμένη επίθεση, επισημαίνοντας ότι αυτοί που κρύβονται από πίσω γνώριζαν καλά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

 

«Δε θέλω να υποκαταστήσω το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, αλλά κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είχαμε λάβει τα μηνύματά μας τον τελευταίο καιρό και είχαμε πάρει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η πόρτα της εισόδου ήταν θωρακισμένη και δεν μπορούσε κάποιος να μπει χωρίς να του ανοίξει κάποιος από μέσα. Επίσης οι ανελκυστήρες ήταν απενεργοποιημένοι και λειτουργούσαν μόνο αν τους καλούσαμε εμείς από πάνω. Κάποιος μπήκε από τον τρίτο όροφο κι έβαλε φωτιά και ταυτόχρονα έβαλε τα γκαζάκια στην είσοδο με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση στον Real FM.

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top