Τραγωδία Τέμπη: Συμμαθητές και φίλοι αποχαιρετούν τον Ανέστη

Επιβίωσε από το φρικτό τροχαίο κι έβαλε τέλος στη ζωή του 19 χρόνια μετά

Όσα είπε ο πατέρας του 35χρονου που αυτοκτόνησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι εφιαλτικές μνήμες από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε το 2003 στα Τέμπη, όπου σκοτώθηκαν 21 μαθητές ξύπνησε και πάλι μετά την αυτοκτονία ενός από τους επιζήσαντες. 

Ο 35χρονος Ανέστης Αντωνόπουλος, ο οποίος τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά κι είχε νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας, έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Κυριακή με μια κυνηγετική καραμπίνα. 

Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας του Ανέστη - «Δε μιλούσαμε για το δυστύχημα»

Φίλοι του και συγγενείς μίλησαν για έναν κλειστό χαρακτήρα, ο οποίος δεν είχε ξεπεράσει ποτέ την τραγωδία στα Τέμπη και τον χαμό των 21 συμμαθητών του. 

Τροχαίο στα Τέμπη 2003

Το τροχαίο στα Τέμπη το 2003 θεωρείται από τα πιο φρικτά που συνέβησαν στην Ελλάδα

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή σε μια σελίδα στο Facebook που έχει δημιουργηθεί στη μνήμη των 21 μαθητών που σκοτώθηκαν στο τροχαίο. 

Τραγωδία Τέμπη: Αυτοκτόνησε ένας από τους μαθητές που είχε διασωθεί

Μία από τις συμμαθήτριες του Ανέστη, η οποία έζησε τον ίδιο εφιάλτη θέλησε να μοιραστεί την είδηση του τραγικού χαμού του 35χρονου. 

«Απόψε οι συμμαθητές μας θα γίνουν 22 εκεί ψηλά. Δυστυχώς έφυγε από την ζωή ένας επιζών από εκείνο το θλιβερό δυστύχημα. Μια προσευχή για τον Αντωνόπουλο Ανέστη. Καλό παράδεισο», έγραψε και συνέχισε:

Τέμπη ανάρτηση για αυτοκτονίασ 35χρονου

«Ανεστάκο μου .... Ήμασταν εκεί μαζί σου ... κάποτε αποχαιρετήσαμε όλοι μαζί τα αδερφάκια μας και τώρα ξαναζήσαμε την ίδια στιγμή να αποχαιρετάμε εσένα. Θεέ μου σε εμπιστεύομαι, μην τον χωρίσεις από τους υπόλοιπους. Σας παρακαλώ όλους να προσευχηθείτε να σωθεί η ψυχούλα του». 

Αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν στην ανάρτηση και μοιράστηκαν τις άσχημες μνήμες τους από την τραγωδία των Τεμπών. 

το λεωφορείο που επέβαιναν οι μαθητές στα Τέμπη

Από το τροχαίο στα Τέμπη σκοτώθηκαν 21 μαθητές

«Την ημέρα του ατυχήματος έτυχε να ήμουν σε ένα λεωφορείο που είχαμε πάει εκδρομή με το σχολείο μερικά μέτρα πίσω... Όταν άνοιξε ο δρόμος είδαμε το λεωφορείο πως είχε γίνει μια εικόνα που δεν θα ξεχάσω ποτέ... Όλο σκηνικό, τα ασθενοφόρα κι όλα αυτά που γίνονταν εκείνη την στιγμή και που τα βλέπαμε έχουν μείνει και θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό μου... Αιωνία η μνήμη τους», έγραψε μία κοπέλα που το 2003 ήταν μόλις 12 ετών. 

Συμμαθητής μάλιστα του 35χρονου και των παιδιών που χάθηκαν μοιράστηκε τη μαρτυρία μιας από τις επιζήσασες που την σημάδεψε το τροχαίο στα Τέμπη. 

Τέμπη αυτοκτονία

«Αυτή είναι μαρτυρία από φίλη που γνώρισε προσωπικά ένα κορίτσι που επέζησε από το τροχαίο. Δεν μου είχε ξαναμιλήσει ποτέ για αυτό μέχρι σήμερα.

Μου είπε:

“Κοντά 2-3 χρόνια μετά το ατύχημα γνώρισα μια κοπέλα που επέζησε από το ατύχημα. Ήταν στην ηλικία μου. Η κουβέντα πήγε εκεί. Ήταν καλοκαίρι σε ένα κάμπινγκ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της. Μαύρο. Ήταν η πρώτη κι η τελευταία φορά που είδα αυτό το βλέμμα. 
Συγνώμη για την αναφορά, ίσως ταράξει μερικούς, είναι σκληρή. Είναι η αλήθεια όμως. Ωμή. 

τροχαίο Τέμπη

Οι μαθητές επέστρεφαν στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα

Περιέγραφε πώς άλλαξε θέση με την συμμαθήτριά της τελευταία στιγμή, από το παράθυρο στον διάδρομο. Και πώς έσκυψε να πάρει κάτι που έπεσε τη στιγμή που έγινε το ατύχημα. Όταν σηκώθηκε, μου είπε πως από την σύγκρουση μεγάλωσε η μυωπία της. Και δεν είδε καθαρά τα αποκεφαλισμένα παιδιά. Τα είδε όμως. Τα κεφάλια. 

Όταν μιλούσε η φωνή της ήταν ατάραχη, ήρεμη, ψυχρή. Και το βλέμμα μαύρο. 

Το μετατραυματικό στρες είναι πολλές φορές αδύνατον να το καταλάβεις. Ίσως και να μπορέσεις να δεις σημάδια, συμπτώματα. Ήταν όλοι 16 χρόνων. Όση υποστήριξη κι αν έλαβαν τον πρώτο καιρό, δεν πιστεύω ότι θα ήταν αρκετό. Η υποστήριξη θα έπρεπε να είναι χρόνια, δωρεάν, ασταμάτητη. 

Και πάλι συγνώμη για την ωμότητα. Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι η καλή οδική συμπεριφορά έχει επιπτώσεις. Το τραύμα έχει επιπτώσεις. Όπου κι αν είσαι , ό,τι κι αν κάνεις, να ξέρεις το βλέμμα σου το βλέπω ακόμα.

Πιστεύω ότι με αφορμή την αυτοκτονία του Ανέστη Αντωνόπουλου, μπορεί να βγουν και άλλα στην φόρα που αγνοούσαμε για το συμβάν των Τεμπών όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως ιστορίες ανθρώπων που θα μας κάνουν να καταλάβουμε καλύτερα - όσο γίνεται - τι σημαίνει να ζεις ένα τροχαίο και τις συνέπειές του. Ας έρθει έστω και αργά ό,τι δεν ήρθε 19 χρόνια τώρα», έγραψε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top