Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας του Ανέστη - «Δε μιλούσαμε για το δυστύχημα»

Ο 35χρονος επέζησε από το φρικτό τροχαίο, όμως αυτοκτόνησε 19 χρόνια μετά

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την αυτοκτονία του 35χρονου, που ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες του φοβερού τροχαίου στα Τέμπη, με τους 21 νεκρούς μαθητές. «Νόμιζα πως το είχε ξεπεράσει», λέει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του που τον βρήκε νεκρό  μέσα στο σπίτι τους.

Τραγωδία Τέμπη: Αυτοκτόνησε ένας από τους μαθητές που είχε διασωθεί

Μνήμες από το φοβερό τροχαίο στα Τέμπη με τους 21 νεκρούς μαθητές ξύπνησε η είδηση της αυτοκτονίας του 35χρονου Ανέστη, ο οποίος είχε διασωθεί, όμως δεν άντεξε το φορτίο των αναμνήσεων που κουβαλούσε όλα αυτά τα χρόνια και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο πατέρας του, ο οποίος ήταν και εκείνος που τον βρήκε νεκρό μέσα στο μπάνιο, έχοντας στο πλάι του το όπλο με το οποίο έδωσε τέλος στη ζωή του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Δήμητρα Τζιότζιου, ανέφερε ότι νόμιζε ο γιος του ήταν κλειστός χαρακτήρας και ότι δεν είχε ξεπεράσει εκείνο το τροχαίο που άλλαξε τη ζωή όλων στο Μακροχώρι.

Εγώ ήμουν στη δουλειά και όταν ήρθα σπίτι ήταν όλα κλειστά. Χτυπούσα κουδούνια και δεν άνοιγε κανείς. Τον βρήκα στο μπάνιο και το όπλο ήταν στην μπανιέρα. Δε μιλούσαμε για το δυστύχημα, εγώ το θυμόμουν... Τον είχε επηρεάσει... Τελείωσε η ζωή του, τελειώσε και η δική μου...

πατέρας 35χρονου Τέμπη

Ο Ανέστης δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει την τραγική εκείνη ημέρα. Από τότε η ζωή του άλλαξε τα πάντα. Τα ψυχολογικά προβλήματα από τις σκληρές εικόνες και τις μέρες που νοσηλεύτηκε για να σωθεί, αποδείχθηκαν δυσβάσταχτα. 

Συγκλονίζουν οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη - «Τα δικά μας παιδιά πήραν ένα τέλος, αυτά έζησαν έναν εφιάλτη»

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι γονείς που είχαν χάσει τότε τα παιδιά τους. Όπως είπαν, οι μαθητές που διασώθηκαν από αυτή την τραγωδία ζούσαν καθημερινά έναν εφιάλτη και δεν το ξεπέρασαν ποτέ.

Τα δικά μας παιδιά πήραν ένα τέλος. Αυτά έζησαν έναν εφιάλτη. Έζησαν ένα γεγονός που τους άφησε στίγμα.

Τέμπη

«Σήμερα ο κατάλογος γράφει 22 παιδιά. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους γονείς και θέλω να τους πω ένα μεγάλο κουράγιο, να σφίξουμε τα δόντια όλοι μαζί. Δεν ξεπερνιέται, είναι δύσκολο. Ζούμε ξανά το 2003, να χτυπάνε οι σειρήνες, να τρέχουν τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ένα απόγευμα κόλαση… Για εμένα ήταν η δυσκολότερη ημέρα», είπε με δάκρυα στα μάτια στο Mega ένας πατέρας που έχασε την κόρη του στα Τέμπη.

Αυτό το λεωφορείο μας στιγμάτισε πάρα πολύ. Για μας είναι θάνατος. Σφίγγουμε τα δόντια μας, κάνουμε υπομονή, ας περάσει αυτή η μέρα. Από χθες είμαι χάλια. Τι να πω στους γονείς; Κουράγιο; Υπομονή; Ότι το παιδί δεν άντεξε;.

«Για εμάς ήταν ένα μπαμ και τέλος. Τα παιδιά που επέζησαν ζούσαν ένα εφιάλτη. Βοήθησαν λίγο οι ψυχολόγοι, αλλά δεν ξεπερνιέται αυτό. Δεν πρόκειται να σβήσει. Λέω καμία φορά ότι εμείς δεν το ζήσαμε, δεν είδαμε το έγινε, αν και ανέβηκα στο λεωφορείο με δικιά μας απόφαση να πάρουμε τα πράγματα των παιδιών, να έχουμε κάποιες αναμνήσεις τους», κατέληξε.

τραγωδία Τέμπη

Πώς έγινε το τροχαίο στα Τέμπη το 2003 που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ήταν απόγευμα Κυριακής 13 Απριλίου 2003, όταν ένα λεωφορείο γεμάτο με μαθητές της πρώτης λυκείου, επέστρεφε από εκδρομή στην Αθήνα, στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Κατά την επιστροφή, από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών, ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης.

Από τη σφοδρή, σύγκρουση 21 μαθητές βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top