Πυροβολιασμοί στα Κάτω Πατήσια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Καρέ καρέ οι συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας με τους τρεις νεκρούς

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το αιματηρό περιστατικό με τρεις νεκρούς στα Κάτω Πατήσια. Από την άγρια συμπλοκή τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί.

Νύχτα τρόμου στην Αθήνα: Τρεις οι νεκροί από την αιματηρή συμπλοκή

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός των ένοπλων συμπλοκών που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους. Πρωταγωνιστής των δύο περιστατικών ένας άνδρας Αλβανικής υπηκοότητας που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, αφού πρώτα είχε σκοτώσει ένα άτομο στην οδό Κουρτίδου.

Αιματηρά επεισόδια σε Κάτω Πατήσια & Αγίους Αναργύρους με 2 νεκρούς

πυροβολισμοί

Πυροβολιασμοί στα Κάτω Πατήσια: Το χρονικό των άγριων συμπλοκών

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένας 48χρονος αλλοδαπός, που οδηγούσε αυτοκίνητο με συνεπιβάτη 43χρονη αλλοδαπή, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας άλλων αλλοδαπών, παρασύροντας τον έναν από αυτούς (23χρονο αλλοδαπό).

Στη συνέχεια η 43χρονη, οδηγώντας το όχημα, παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, ενώ ο 48χρονος διέφυγε πεζός και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και κινήθηκε προς την περιοχή των Αχαρνών.

πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια

Άγιοι Ανάργυροι

Λίγο αργότερα, εισέβαλε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπό την απειλή όπλου αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη χρηματικό ποσό. Φεύγοντας εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν.

Ο 48χρονος, στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια.

πυροβολισμοί Άγιοι Ανάργυροι

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά το πέρας, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Θεοδωρικάκος: Η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύονται οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν χθες το βράδ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τους δύο αστυνομικούς για τις ενέργειές τους, τονίζοντας ότι έκαναν το καθήκον τους με αυτοθυσία σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Επίσης υπογράμμισε, ότι οι χθεσινές ενέργειες των αστυνομικών, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα.

Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, επισκέφθηκε τους τραυματίες αστυνομικούς

«Επισκεφθήκαμε ξανά με τον Αρχηγό, τα δύο παλληκάρια της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τραυματιστεί και χθες το βράδυ έκαναν τον καθήκον τους με αυτοθυσία, σώζοντας ανθρώπινες ζωές στους Αγίους Αναργύρους. Είναι πολύ καλύτερα στην υγεία τους, έχουν χειρουργηθεί. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν κοντά τους, ήταν και είναι πολύ δυνατοί. Σταθήκαμε στους ανθρώπους τους, στα αγαπημένα τους πρόσωπα, τις συζύγους αλλά και τους γονείς τους απο την Καβάλα και τα Τρίκαλα. Μιλήσαμε μαζί τους, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα, και όπως είχα και χθες το βράδυ την δυνατότητα να διαπιστώσω, δρα αμέσως. Βρισκόμουν στο αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, προκειμένου να δω πώς πηγαίνουν τα μέτρα αστυνόμευσης και παρακολούθησα ζωντανά απο τον ασύρματο της Αμέσου Δράσεως τα τεκταινόμενα.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν, ότι οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top