Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οδηγίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση πνιγμών

Τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς που συνοδεύουν παιδιά στην θάλασσα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Έκκληση για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των πνιγμών στην Ελλάδα απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή ένα ακόμα τραγικό περιστατικό που συνέβη στα Ιωάννινα στις 26 Ιουνίου με τον πνιγμό ενός 16χρονου παιδιού στη λίμνη Πηγών Αώου.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μάθε Πρώτες Βοήθειες και Σώσε Ζωές

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο πνιγμός στη θάλασσα, αποτελεί διεθνώς την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και τη δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι πολλά από τα θύματα πνιγμού μπορούν να επιβιώσουν και να αναρρώσουν πλήρως με την έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση στα κρίσιμα πρώτα λεπτά που εκτυλίσσεται το περιστατικό.

Ο Τομέας Σαμαρειτών-Δισωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. παρέχει τις παρακάτω οδηγίες προς τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στην θάλασσα.

1. Κολυμπάτε πάντα μαζί τους.

2. Τα μικρά παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες συσκευές επίπλευσης.

3. Όχι κολύμπι σε βαθιά νερά.

4. Όχι βουτιές.

5. Όχι κολύμπι εάν δεν περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες από το γεύμα.

6. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μάθουν κολύμπι όσο το δυνατόν νωρίτερα.

7. Μη μπαίνετε στην θάλασσα αν υπάρχουν μεγάλα κύματα ή ρεύματα.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η πανδημία μέσα από τα μάτια παιδιών

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.F.) στην Ελλάδα, πραγματοποίησε το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου 2022, στην παραλία Αρτέμιδας, δράση προαγωγής της ασφάλειας στο νερό και της έγκαιρης αντίδρασης σε περιπτώσεις πνιγμών ή τραυματισμών.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν από τον Ε.Ε.Σ. καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση του κοινού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top