Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η πανδημία μέσα από τα μάτια παιδιών

Οι μαθητές εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω της ζωγραφικής

διαγωνισμός ζωγραφικής διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά λόγω της πανδημίας, διοργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής, με στόχο να παρακινήσει μαθητές από όλη την Ελλάδα να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους και να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

«Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» του Λευκάδιου Χερν

πρόσκληση για τον διαγωνισμό ζωγραφικής του Ερυθρού Σταυρού

Πιο συγκεκριμένα, ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσε για το σχολικό έτος 2020-2021 Νεανικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα «Μαθητές και Απόσταση» στον καιρό της πανδημίας (Covid-19).

πώς βλέπουν τα παιδιά την πανδημία μέσα από ζωγραφιές

Τα παιδιά, κλήθηκαν, μέσω των έργων τους, να μας κάνουν κοινωνούς της δικής τους οπτικής και των βιωμάτων τους αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις αλλαγές που προκάλεσε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

πρόγραμμα εκδήλωσης Ερυθρού Σταυρού
Πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μαθητές λόγω αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης, 200 παιδιά από σχολεία όλης της Ελλάδας συμμετείχαν με τα έργα τους στον διαγωνισμό, με την αρμόδια Κριτική Επιτροπή να επιλέγει τα καλύτερα από αυτά για να επιβραβεύσει την προσπάθεια των δημιουργών τους.

διαγωνισμός ζωγραφικής από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν θα φιλοξενηθεί στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 και ώρες 19:00 – 20:00.

διαγωνισμός ζωγραφικής

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top