Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μάθε Πρώτες Βοήθειες και Σώσε Ζωές

12η Σεπτεμβρίου 2020: Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day) καθιερώθηκε το 2000 και τιμάται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Ήταν πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, για να τονισθεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή. 

Η σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση. Επιπλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες στις μέρες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις λεγόμενες σύγχρονες απειλές, όπως τα τεχνολογικά ατυχήματα, την αύξηση των τροχαίων, εργατικών ατυχημάτων, καρδιακών επεισοδίων καθώς και ατυχήματα που προκύπτουν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Εκδήλωση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19.00 στον πεζόδρομο του Θησείου, μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης:

«Μάθε Πρώτες Βοήθειες, σώσε ζωές εν μέσω πανδημίας».

Στην εν λόγω εκδήλωση εκπαιδευτές από τους Τομείς της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ θα επιδείξουν τρόπους παροχής Πρώτων Βοηθειών για πνιγμονή, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για ενήλικες και παιδιά, σύμφωνα πάντα με τα νέα πρωτόκολλα για τον Covid-19. Επίσης θα γίνει επίδειξη για τη σωστή χρήση και αφαίρεση μάσκας και γαντιών και για το απαραίτητο περιεχόμενο του κιτ Πρώτων Βοηθειών.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top