Αττικό Πάρκο για τη θανάτωση χιμπατζή: «Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη θανάτωση του άτυχου ζώου

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με τη θανάτωση χιμπατζή που το έσκασε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. «Ακολουθήσαμε τα διεθνή πρωτόκολλα», απαντά ο ιδιοκτήτης, την ώρα που επικρατεί σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το περιστατικό. 

Η στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Στη θανάτωση ενός alpha male χιμπατζή προχώρησε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το  Σάββατο 25 Ιουνίου. Το άτυχο ζώο διέφυγε φέρεται να διέφυγε από το μέρος όπου βρισκόταν, μετά από άγριο καβγά που είχε με άλλους χιμπατζήδες. Μετά τη διαφυγή του ζώου από τον χώρο ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του χώρου, με αποτέλεσμα τη θανάτωσή του, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αττικό Πάρκο: Η θανάτωση χιμπατζή προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις  

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από τον ζωολογικό κήπο:

 

 

Το απόγευμα της Κυριακής, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα, τα οποία διαμαρτύρονται για την θανάτωση του χιμπατζή.

Αττικό Πάρκο διαμαρτυρία

θανάτωση χιμπατζή διαμαρτυρία

Τι απαντά ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τη θανάτωση του χιμπατζή

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, απάντησε στις σφοδρές αντιδράσεις για το απαράδεκτο περιστατικό.

«Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση λόγω της κατάστασης του ζώου», δήλωσε, υπεραμυνόμενος της απόφασης του προσωπικού να σκοτώσει τον «Μπαζού», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρώτο μέλημά τους ήταν η προστασία των πολιτών:

Πρώτο μέλημά μας η ασφάλεια των φροντιστών και των επισκεπτών, υπήρξε έντονη διαμάχη στην ομάδα των χιμπατζήδων. Yπάρχουν διεθνή πρωτόκολλα για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, καθώς και ότι, σε περίπτωση διαφυγής τους, οι χιμπατζήδες είναι πρώτοι στη λίστα με τα επικίνδυνα ζώα. 

Όπως είπε, είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα για την κοινωνία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Ο ιδρυτής του πάρκου συμπλήρωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ζώο διέφυγε, ενώ υπάρχουν τρεις σειρές από ηλεκτροφόρα καλώδια και μια τάφρος με νερό. 

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται το Πάρκο και οι φροντιστές του, ο ίδιος απαντά ότι «Η εκμετάλλευση του συμβάντος, δεν είναι για εμάς κάτι ωραίο γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο».

Θανάτωση χιμπατζή: Τι λέει ο άνθρωπος που τον φρόντιζε επί 15 χρόνια

Για το σοκαριστικό περιστατικό μίλησε και ο Αντώνης Μπάλας, φροντιστής του πάρκου. «Κατά τη διάρκεια του καυγά τα νεότερα μέλη διεκδίκησαν την εξουσία και ο πελώριος χιμπατζής κατάφερε να βγει από το χώρο», περιέγραψε ο υπεύθυνος για τα μεγάλα θηλαστικά, ο οποίος και χαρακτήρισε τον χιμπατζή ως ένα επιθετικό και ενεργητικό ζώο κατά τη διάρκεια των 15 ετών που τον φρόντιζε. 

«Προσπαθήσαμε να τον περιορίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε να το κάνουμε, έτσι μοιραία πήραμε αυτή την απόφαση. Δε βρήκαμε ποτέ στόχο για να χρησιμοποιήσουμε το αναισθητικό. Δε θέλαμε να ξεφύγει η κατάσταση, να ρισκάρουμε ανθρώπινη ζωή ή κάποιο τραυματισμό, τα ζώα αυτά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top