Επιχείρηση-μαμούθ: Πώς εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Θεοδωρικάκος: Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα σύνορά μας

Μεγάλο αγώνα για να «χτυπήσει» τους δουλέμπορους, που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας, τα σύνορα και αεροδρόμια δίνει η Ελλάδα.

Η ελληνική αστυνομία εξάρθρωσε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Έβρος: Ολοκληρώνεται η αντιαρματική τάφρος

Οι κακοποιοί προμήθευαν με πλαστά έγγραφα τους μετανάστες, τους προωθούσαν στην Αθήνα και από εκεί, έναντι χιλιάδων ευρώ, σε όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούσαν.  

Το εργαστήριο είχε στηθεί σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν υπολογιστές, εκτυπωτές, ακόμη και μηχανήματα συρραφής διαβατηριών. Παράλληλα, είχαν μια ραφιέρα με τα υλικά που χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν διαβατήρια και βίζες.

Frontex: Αυξήθηκε κατά 82% ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ

Στη μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος συμμετείχαν πάνω από 100 αστυνομικοί και 9 εισαγγελείς. Ερεύνησαν πάνω από 50 σπίτια και καταστήματα και συνέλαβαν πάνω από 20 άτομα.

Όπως λέει, μετανάστης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Τούρκοι διακινητές ζητούν 3.000 ευρώ για να τους περάσουν από τα σύνορα.

«Αυτό το καλοκαίρι είμαστε υποχρεωμένοι να επαγρυπνούμε περισσότερο από ποτέ. Οι προκλητικές απειλές από την ηγεσία της γειτονικής Τουρκίας δεν μπορεί να βρουν την παραμικρή ανταπόκριση σε κανέναν στην Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ξανά στην επίθεση ο Ερντογάν: Θέλει να καταγγείλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Για τους δουλέμπορους η θαλάσσια οδός είναι η πιο εύκολη. Σε κάποια νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σημειώνεται μικρή αύξηση μεταναστευτικών ροών. Χαρακτηριστικά, στην Κω, πέρυσι τον Μάιο είχαν φτάσει μόλις 4 μετανάστες, ενώ φέτος έφτασαν 108.

Συνολικά, μέσα σε έναν χρόνο (Μάιος 2021 – Μάιος 2022) είχαν φθάσει στα νησιά 10.233 μετανάστες
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top