Ξανά στην επίθεση ο Ερντογάν: Θέλει να καταγγείλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Τι αναφέρει ο Τουρκικός Τύπος

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα, καταγγέλλοντας τη χώρα μας στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να θέσει το ζήτημα της -«παράνομης», όπως τη χαρακτηρίζει- στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στο τέλος του μήνα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο από την Ελλάδα θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου των συμμάχων κατά την κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ «λόγω της απροκάλυπτης παραβίασης του διεθνούς δικαίου».

«Ο οπλισμός των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών, που συνιστά ουσιαστική παραβίαση των Συμφωνιών του Παρισιού (1947) και της Λωζάνης (1923), καθώς και οι προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας έχουν καταγραφεί αναλυτικά από την Τουρκία. Τα έγγραφα που έχει στα διάθεσή της η τουρκική πλευρά θα δείξουν και στους συμμάχους τα γεγονότα που αρνείται η Αθήνα», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Τουρκικές προκλήσεις: Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Το φιλοκυβερνητικό μέσο αναφέρει ότι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται η ένταση στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας, υπό το πρίσμα πως η Ελλάδα παραβιάζει τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού αγνοώντας το διεθνές δίκαιο.

«Καθιστώντας το αφήγημα της θυματοποίησης ως γενική πολιτική της, η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει την αντίληψη ότι η Τουρκία θα της επιτεθεί, υποστηρίζοντας ότι στρατιωτικοποίησε τα νησιά για αμυντικούς σκοπούς, ότι δεν απωθεί τους μετανάστες και δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει στη Σύνοδο το θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες όπως ισχυρίζεται η Τουρκία, στηρίζουν την τρομοκρατία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top