Δεσμεύτηκε η προσωπική περιουσία της χήρας του Γιώργου Τράγκα

«Η Μαρία Καρρά ίσως είχε ενεργή συμμετοχή σε εγκληματική δραστηριότητα»

Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα προκαλούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, διετάχθει να δεσμευτεί και η προσωπική περιουσία της συζύγου του Μαρίας Καρρά, αλλά και δύο συνεργατών του εκδότη.

Το πόρισμα του πρώην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και νυν επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Χαράλαμπου Βουριώτη είναι καταπέλτης για τη Μαρία Καρρά. Η αρχή διατάσσει τη δέσμευση της προσωπικής της περιουσίας, δηλαδή τα ακίνητα που έχει στο όνομά της και δεν κληρονόμησε από τον Γιώργο Τράγκα, καθώς και τους προσωπικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο πρώην εισαγγελέας θεωρεί πως η σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου είχε ενεργή συμμετοχή σε εγκληματική δραστηριότητα. 

Τράγκας: Έπαυσε τη σύζυγό του από διευθύντρια τρεις μήνες πριν πεθάνει

Παράλληλα, η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αρχίζει και έρευνα για το Πόθεν Έσχες της Μαρίας Καρρά, κάτι που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα μπορούν να έρθουν γρήγορα, καθώς η νομοθεσία είναι αρκετά αυστηρή. Αν η αρχή εντοπίσει ότι δεν είχε δηλώσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία στο Πόθεν Έσχες, μπορεί να υπάρξει μέχρι και κατάσχεσή τους. 

Δεσμεύτηκε η προσωπική περιουσία της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά

Στο στόχαστρο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπαίνουν και δύο συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα, οι οποίοι συμμετείχαν σε εταιρείες του και αποφασίστηκε να δεσμευτούν οι προσωπικές τους περιουσίες. Οι εταιρείες στις οποίες συμμετείχαν ήταν βραχύβιες, δηλαδή άνοιγαν, έπαιρναν δάνεια από τράπεζες και μετά έκλειναν πάρα πολύ γρήγορα.

Τράγκας: Στον εισαγγελέα το πόρισμα - Τα 17 ακίνητα και οι ράβδοι χρυσού

Πέρα από αυτά τα πρόσωπα ελέγχονται φυσικά και άλλοι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα. Ωστόσο, παράλληλα με την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπάρχει και η εισαγγελική έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος. Οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν τους πρώτους τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Η ποινική έρευνα θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο, όπως είναι φυσικό, όμως αν φέρει αποτελέσματα, ενδεχομένως να υπάρξει άσκηση ποινικών διώξεων και πολυετείς ποινές κάθειρξης, οι οποίες προβλέπονται για τέτοιου είδους αδικήματα. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top