Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών–Ξεκίνησε από κεραυνό

«Πνίγηκε» η Αττική από το τοξικό νέφος

Υπό έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε εργοστάσιο με πλαστικά. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεκίνησε από κεραυνό. Οι κάτοικοι στης περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω του τοξικού νέφους.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις των πυροσβεστών και των εθελοντών που από χθες το βράδυ επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Η εικόνα σήμερα το πρωί είναι πολύ καλύτερη. Η ατμόσφαιρα, που όλη νύχτα ήταν αποπνικτική, λόγω των υλικών που καίγονταν, είναι πλέον πιο καθαρή και οι φλόγες έχουν περιοριστεί. 

Φωτιά Ασπρόπυργος: «Ξεκίνησε από κεραυνό»

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η μεγάλη φωτιά, που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, ξεκίνησε κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό. 

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση, οι καπνοί ήταν πάρα πολύ έντονοι (...). Σήμερα το πρωί τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερα και η ατμόσφαιρα έχει σχεδόν καθαριστεί πλήρως», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Πρόσθεσε ακόμα πως τα σχολεία της περιοχής θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς στις 05:00 το πρωί μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνος.

«Κάηκε ένα μεγάλο μέρος, αλλά σώθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου εργοστασίου» σημείωσε στο τέλος ο αντιπεριφερειάρχης.

Φωτιά Ασπρόπυργος: Το μήνυμα του 112

Χθες το βράδυ η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς ήταν δραματική. Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα από το 112, με το οποίο η Πολιτική Προστασία τους ζητούσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω του τοξικού νέφους. 

112

Το μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Αστυνομικοί είχαν επίσης αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο. Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top