Φωτιά στη Γλυφάδα: Κάηκαν σπίτια – Εκκενώνεται το Πανόραμα Βούλας

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - Έγιναν στάχτη και αυτοκίνητα

Εντολή στους κατοίκους του Πανοράματος Βούλας να εκκενώσουν την περιοχή έδωσαν οι αρχές, την ώρα που μαίνεται η φωτιά, η οποία ξέσπασε σήμερα στη Γλυφάδα.

στα σταθμό υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές και οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών.

Φωτιά Γλυφάδα: Κατευθύνεται προς Βούλα η πυρκαγιά- Εκκένωση ζητά ο δήμαρχος

Σπίτια στη Γλυφάδα καίγονται από τη φωτιά

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές και οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών / Eurokinissi

Ήδη, άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν εντοπίσει άτομα, που δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους, και τους απομάκρυναν με περιπολικά.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν λάβει μήνυμα από το 112, που λέει «αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας».

Σπίτια στη Γλυφάδα καίγονται από τη φωτιά

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα / Eurokinissi

Συνολικά, επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς 71 Πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά έξι αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, καθώς και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό και άλλο ένα του στρατού.

Φωτιά στη Γλυφάδα: Ειδοποίηση στους κατοίκους από το 112

Επιπλέον, υπάρχει συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες των δήμων.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος βρισκόταν στην Αρχαία Ολυμπία, είναι καθ΄ οδόν προς Βούλα.

Φωτιά ξέσπασε από σταθμό υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ. Ωστόσο, ο ΑΔΜΗΕ διαψεύδει ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυλώνα Υψηλής Τάσης, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Γλυφάδα, κ. Παπανικολάου. Επισημαίνει ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη υπερφόρτωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top