Φωτιά Γλυφάδα: Κατευθύνεται προς Βούλα η πυρκαγιά- Εκκένωση ζητά ο δήμαρχος

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Συναγερμός στην Πυροσβεστική, μετά από φωτιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε υπαίθριο χώρο στην οδό Μετσόβου, στο Πουρνάρι της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Σαραντάκος που βρίσκεται στο σημείο, τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά έχει αλλάξει κατεύθυνση, λόγω των ισχυρών ανέμων, και κινείται προς το Πανόραμα Βούλας, Μέχρι στιγμής φαίνεται να μην απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο, ο δήμαρχος της περιοχής ζητά προληπτική εκκένωση.

φωτιά Γλυφάδα

Στην περιοχή πνεόυν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. 

φωτιά Γλυφάδα

φωτιά Άνω Γλυφάδα

Άνω Γλυφάδα Φωτιά

Η φωτιά ενδέχεται να ξεκίνησε από υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ, είτε λόγω υπερθέρμανσης, είτε λόγω βραχυκυκλώματος. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, αλλά και ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, είναι η τρίτη φορά μέσα σε 20 ημέρες που ξεσπά φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί: 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ, 1 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες & υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Φωτιά στη Γλυφάδα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς προχώρησε η Τροχαία.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς τη θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top