Αρπαγή 6χρονου: «Με απείλησε με μαχαίρι μπροστά στο παιδί»

Η μητέρα καταγγέλλει τη νορβηγική δικαιοσύνη για αδιαφορία

Τι είπε στο star.gr η γιαγιά του 6χρονου για τη στιγμή της απαγωγής του εγγονιού της στην Κηφισιά

Σε επιστολή της η μητέρα καταθέτει τη δική της πλευρά για τη διαμάχη που έχει με τον πρώην σύζυγό της. Τον καταγγέλλει για βία εναντίον της ίδιας και του γιου της. Περιγράφει ακόμα τον δικαστικό Γολγοθά που χρειάστηκε να ανέβει στην Νορβηγία και για τις προσπάθειες του πρώην συζύγου της να της στερήσει το παιδί της.

Τα περιστατικά βίας που έζησε η ίδια και ο μικρός Ράινερ από τον πατέρα του παιδιού, αλλά και τον δικαστικό Γολγοθά που ανέβηκε στη Νορβηγία, διεκδικώντας την επιμέλεια του γιου της περιγράφει σε επιστολή της προς τα μέσα η μητέρα του 6χρονου που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά

Ο Κατερινόπουλος εξηγεί πως ο Ράινερ βγήκε από τη χώρα

Όπως εξιστορεί στην επιστολή της, με τον πρώην σύζυγό της υπήρξε σε εξέλιξη μια δικαστική διαμάχη από το 2018 οπότε και χώρισαν. Αφορμή για τον χωρισμό ήταν ένα βίαιο επεισόδιο που έζησε, όταν ο πρώην σύζυγός της την απείλησε με μαχαίρι μπροστά στο παιδί.

Ο μικρός Ράινερ που απήχθη από τον πατέρα του στην Κηφισιά

Σύμφωνα με την ίδια τα περιστατικά βίας σε βάρος της ήταν συνεχή και μάλιστα είχε κάνει επίσημη καταγγελία στις αρχές της Νορβηγίας για ενδοοικογενειακή βία. 

Αποκλειστικό: Φωτογραφίες του Ράινερ στη Νορβηγία - Τι λέει ο πατέρας του

Μετά τον χωρισμό ξεκίνησαν οι απειλές. Ο πρώην σύζυγός της την απειλούσε ότι θα της πάρει το παιδί, όμως η μητέρα εκτιμούσε ότι με βάση το βίαιο παρελθόν του πατέρα και τις καταγγελίες σε βάρος του, κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε. 

Ωστόσο, όπως περιγράφει, οι εκτιμήσεις της δεν επαληθεύτηκαν, αφού βρέθηκε σε έναν κυκεώνα δικαστικών εξελίξεων, σε μια ξένη χώρα, χωρίς νομική υποστήριξη και χωρίς βοήθεια. 

Αρπαγή 6χρονου: Μάλλον η μητέρα του δε θα μπορεί να τον δει στην Νορβηγία

«Επί δύο συνεχόμενα χρόνια πάλευα μόνη μου στην Νορβηγία να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Παρέδωσα στην αστυνομία αρκετές αποδείξεις για την βίαιη συμπεριφορά του, τις απειλές, τα επεισόδια βιασμού μέσα από μηνύματα αλλά και από έγγραφα από το νοσοκομείο του Κρίστιανσαντ. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησα να υποψιάζομαι και για βίαιη συμπεριφορά πάνω στο παιδί μας, από την αντίδρασή του Ράινερ όποτε τον έβλεπα.  Απευθύνθηκα στις υπηρεσίες προστασίας γυναικών, οι οποίες μετά την εξιστόρησή μου καλέσαν άμεσα τις παιδικές υπηρεσίες να ερευνήσουν την υπόθεση», αναφέρει στην επιστολή της μητέρα.

6χρονος Κηφισιά: «Ανοίγω την πόρτα και βλέπω ένα θηρίο να αρπάζει το παιδί»

Παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει και την άσχημη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, ο οποίος σε κάθε της έκκληση να μεγαλώσουν μαζί το παιδί εκείνος απαντούσε απαξιωτικά, απειλώντας την ότι θα φροντίσει ο ίδιος και η οικογένειά του να μην ξαναδεί ποτέ τον Ράινερ. 

Δυστυχώς οι απειλές του επιβεβαιώθηκαν, καθώς, σύμφωνα με τη μητέρα, το δικαστήριο δεν αποκατέστησε την επικοινωνία της με τον γιο της, αλλά τη μείωσαν σε κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

Αρπαγή 6χρονου: «Δεν είμαστε βέβαιοι ότι είναι στη Νορβηγία»

«Η δικηγόρος που είχα αρχικά δεν με υποστήριξε, και μου παρείχε λανθασμένες οδηγίες και είχε φροντίσει να μην υπάρχει διερμηνέας στο δικαστήριο το οποίο έγινε στα νορβηγικά χωρίς να καταλαβαίνω τίποτε. Την απέλυσα αφού έκανα καταγγελία στο δικηγορικό σύλλογο και μετά πήγα σε όλα τα δικηγορικά γραφεία του Κρίστιανσαντ, ζητώντας υποστήριξη, αλλά για κάποιο λόγο κανείς δεν ήθελε να πάρει την υπόθεσή μου. Δήλωσα αυτοεκπροσώπηση, κι έστειλα στο δικαστήριο 80 σελίδες με κείμενο και αποδεικτικά στοιχεία για ότι είχε συμβεί. Με αγνόησαν και πάλι, λέγοντας ότι είναι καλύτερα το παιδί να μείνει με τον πατέρα γιατί εκείνος έχει οικογένεια εκεί, ενώ εγώ όχι», σημειώνει η μητέρα στην επιστολή της.

Η υπόθεση βίας σε βάρος της και σε βάρος του παιδιού μπήκε στο αρχείο τόσο από την αστυνομία, όσο και από τις παιδικές υπηρεσίες. Τότε ο πρώην σύζυγός της, της πρότεινε να γυρίσει κοντά του, αφήνοντας υπονοούμενα ότι αν δεν το κάνει θα φρόντιζε με το γραφείο μεταναστών να την διώξει από τη Νορβηγία. 

Αρπαγή 6χρονου: «Το παιδί είναι ασφαλές, ευτυχισμένο με τον πατέρα του»

«Γύρισα πίσω μαζί του, ώστε να μπορώ να προστατέψω το παιδί μου, αφού κανένας άλλος δεν το έκανε.  Σταμάτησα τον Ρίκυ την ώρα που χτυπούσε τον Ράινερ τρεις φορές όσο ήμουν μαζί του επί έναν ολόκληρο χρόνο», αναφέρει η μητέρα.

Τότε είναι που προτείνει στον πρώην σύζυγό της να μετακομίσουν στην Ελλάδα, όπου βρισκόταν η οικογένειά της. Επί ένα χρόνο αρνούταν, τελικά όμως δέχθηκε την πρότασή της και στη συνέχεια την κατήγγειλε στις αρχές για αρπαγή ανηλίκου. 

Αρπαγή 6χρονου: Στη Νορβηγία με τον πατέρα του ο Ράινερ

Τα ελληνικά δικαστήρια την αθώωσαν, καθώς αποδείχθηκε πως το παιδί ήρθε με τη μητέρα στην Ελλάδα, με τη συναίνεση του πατέρα. Παρά τις προσπάθειές της να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να ηρεμήσουν οι μεταξύ τους εντάσεις, κάτι τέτοιο δε συνέβη. 

«Είχε βγάλει ερήμην μου απόφαση στη Νορβηγία που μου αφαιρεί κάθε δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί μου. Βρισκόντουσαν στην Ελλάδα από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο που έγινε η έφεση. Η πρώτη φορά που δέχθηκε να έρθει να δει τον Ράινερ σε όλο αυτό το διάστημα, ήταν τον Σεπτέμβριο, πέντε μήνες μετά την άφιξή του, και μετά από τέσσερα εξώδικα που του έστειλα προσκαλώντας τον σε επικοινωνία με το παιδί.  Μέχρι και σήμερα δεν ζήτησα ποτέ διατροφή, αποζημίωση η οποιαδήποτε χρηματική ανταμοιβή από εκείνους. Όσο έλειπα από τη Νορβηγία επικοινώνησαν με τον χώρο εργασίας μου πιέζοντάς τους να με απολύσουν. Από τότε που έφυγαν τον Οκτώβριο, ο πατέρας έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί μας, πέρα από ένα τηλεφώνημα στον Ράινερ κάθε δύο μήνες», συνεχίζει στην επιστολή της.

Κηφισιά: Η δραματική έκκληση της μητέρας του εξαφανισμένου 6χρονου στο Star

Σύμφωνα με την μητέρα ο μικρός Ράινερ όσες φορές έχει ερωτηθεί έχει εκφράσει την επιθυμία του να βρίσκεται μαζί της. 

«Αν γνώριζα ότι το παιδί μου θα ήτανε καλά με τον πατέρα, θα έκανα πέρα την πίκρα μου, αλλά γνωρίζω πολύ καλά κι εγώ κι όλοι όσοι με έχουν ζήσει με το παιδί, ότι ο Ράινερ θέλει να είναι μαζί μου. Στην Νορβηγία με δικαστική απόφαση μου απαγορεύουν να έχω οποιαδήποτε επικοινωνία με το παιδί, ενώ υπάρχει ένταλμα σύλληψης», υποστηρίζει η μητέρα. 

Αρπαγή 6χρονου: Στο μικροσκόπιο των αρχών βίντεο με λευκό βαν

Στην επιστολή της εκφράζει τους φόβους της ότι μπορεί να μην ξαναδεί το παιδί της, ενώ καταγγέλλει ότι ο μικρός αρπάχθηκε με βίαιο και μαφιόζικο τρόπο από έναν κουκουλοφόρο μπράβο. 

Αρπαγή 6χρονου Κηφισιά: Η διαμάχη των γονιών και όσα κατέγραψαν οι κάμερες

«Αν από όλα τα παραπάνω δεν είναι προφανές ότι αυτή η οικογένεια είναι μαφία, τότε μάλλον δεν γνωρίζω καλά τον ορισμό της λέξης. Όσο καλοφτιαγμένα και να είναι τα ψέματά τους, ακόμη κι αν όλος ο κόσμος θέλει να τους πιστέψει, η αλήθεια δε θα αλλάξει ποτέ. Ράινερ δεν σταμάτησα ποτέ να παλεύω για να είμαι μαζί σου, έκανα πραγματικά τα πάντα, και δεν θα υπάρξει ούτε μια μέρα στη ζωή μου που να μην πονάω μακριά σου.  Σ’ αγαπώ», καταλήγει στην επιστολή της η μητέρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top