Αρπαγή 6χρονου: Το παιδί μπορεί να έχει φύγει στο εξωτερικό

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο που το άρπαξαν

Τι είπε στο star.gr η γιαγιά του 6χρονου για τη στιγμή της απαγωγής του εγγονιού της στην Κηφισιά

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπιστό του 6χρονου που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά. Εκτιμάται ότι πίσω από την αρπαγή του κρύβεται ο πατέρας και ο θείος του. Δεν αποκλείεται να έχουν προλάβει να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό. Κορυφώνεται η αγωνία της μητέρας και της γιαγιάς του.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο εξάχρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν να βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδος, καθώς ήδη έχει περάσει ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα από την αρπαγή του μέσα από το σπίτι του, το βράδυ της Τρίτης. 

Κηφισιά: Η δραματική έκκληση της μητέρας του εξαφανισμένου 6χρονου στο Star

Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε και ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μαφιόζικη διαδικασία.

«Είναι πολύ εύκολο να φύγει εκτός της χώρας. Στο αεροδρόμιο όταν βγαίνει Amber Alert το ανακοινώσει στα μεγάφωνα. Από άλλα θέματα έχουν προετοιμαστεί τόσο καλά που ο χρόνος που κινούνται είναι αστραπιαίος. Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει», είπε στον ΣΚΑΪ. 

Αρπαγή 6χρονου: Στο μικροσκόπιο των αρχών βίντεο με λευκό βαν

Πρόσθεσε ότι ανάλογες κινητοποιήσεις υπάρχουν και στη Νορβηγία. «Δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου, αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί», συνέχισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Αρπαγή 6χρονου: Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας

Όσο περνούν οι ώρες και δεν υπάρχει κάποιο νέο για την τύχη του 6χρονου κορυφώνεται η αγωνία της μητέρας και της γιαγιάς του. 

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ατόμων που άρπαξαν το παιδί μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά. 

Νορβηγικά ΜΜΕ: «Η μαμά του Ράινερ καταζητείται για αρπαγή από το 2020»

Οι έρευνες στρέφονται στον πατέρα και τον θείο του, οι οποίοι θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι για την αρπαγή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νορβηγός πατέρας του 6χρονου και ο Ισλανδός θείος του έχουν κλειστά τα κινητά τους τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα τους. 

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το στίγμα του ενός εντοπίστηκε στις 9:30 το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα μετά την αρπαγή, στη Συγγρού, όπου και παραδόθηκε το λευκό βαν, ενώ του άλλου στην περιοχή της Τανάγρας.

Αρπαγή 6χρονου Κηφισιά: Η διαμάχη των γονιών και όσα κατέγραψαν οι κάμερες

Αυτό περιπλέκει τις έρευνες, καθώς οι αστυνομικοί δεν μπορούν να καταλάβουν πώς τα δύο κινητά βρίσκονται σε τόσο μακρινή απόσταση μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο πατέρας του μικρού και ο θείος του πρέπει να ήταν μαζί τόσο κατά τη διάρκεια της αρπαγής, όσο και μετά από αυτήν. 

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το λευκό βαν, με το οποίο έφυγαν οι δράστες, είχε νοικιαστεί στις 23 Μαΐου, κάτι που δείχνει πως είχαν χρόνο να οργανώσουν τα πάντα με λεπτομέρεια.

Κηφισιά: Κουκουλοφόρος άρπαξε 6χρονο μέσα από το σπίτι του

Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι ο άνδρας με την κουκούλα που άρπαξε το παιδί μέσα από το σπίτι του ήταν ο γαμπρός του Νορβηγού και μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν εκείνος, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. 

Ήδη έχει δοθεί σήμα σε όλα τα αεροδρόμια και τα συνοριακά φυλάκια της χώρας, ώστε να μη φύγει το παιδί στο εξωτερικό. 

Στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο έχει καταγράψει την πορεία του λευκού βαν, με το οποίο έγινε η αρπαγή. 

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 20:30 της Τρίτης. Ένας άγνωστος, ο οποίος φορούσε κουκούλα, εμφανίστηκε στο σπίτι που μένει το παιδί με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Κηφισιά και το άρπαξε μέσα από το σπίτι του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί άκουσε έναν θόρυβο κι άνοιξε την πόρτα, νομίζοντας ότι ήταν η μητέρα του. Είδε μπροστά του τον κουκουλοφόρο, ο οποίος τον άρπαξε κι εξαφανίστηκαν. 

Κηφισιά: Η κόντρα των γονιών για την επιμέλεια του 6χρονου 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ανάμεσα στους γονείς του παιδιού υπήρχε έντονη διαμάχη για το πού θα πρέπει να μείνει το παιδί. Ο πατέρας, ο οποίος έχει νορβηγική υπηκοότητα και είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, είχε καταγγείλει τη μητέρα για αρπαγή, όταν εκείνη μετακόμισε μαζί με το παιδί στην Ελλάδα, μετά τον χωρισμό τους. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στη δικαστική διαμάχη που έχει λάβει χώρα μέχρι σήμερα έχει κερδίσει ο πατέρας.

Οι αποφάσεις που εκδόθηκαν αρχικά αναφέρουν ότι το παιδί κρατείται παράνομα στην Ελλάδα από τη μητέρα του, καθώς η επιμέλεια είχε δοθεί στον πατέρα από τα νορβηγικά δικαστήρια.

Όμως, όπως είπε ο δικηγόρος της μητέρας, Χ. Οικονομάκης στο star.gr χθες, πριν από δύο εβδομάδες εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τη μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας εναντίον της μητέρας, σύμφωνα με την οποία η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας.

Ο πατέρας του 6χρονου, μιλώντας σε Μέσα της Νορβηγίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

«Δε γυρνάω χωρίς τον γιο μου. Στην πραγματικότητα, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να χάσω αυτή την υπόθεση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είμαι Νορβηγός και όχι Έλληνας. Και δεν είμαι μητέρα. Έχω αποδείξεις για ψέματα κι έχω αποδείξεις ότι έζησε μαζί μου. Έχω αποδείξεις για σχεδόν τα πάντα. Έχω γραπτή απόδειξη για όλα», είχε πει ο πατέρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top